Ηλιόπουλος για Πετράλωνα: Η αλήθεια για τον νόμο “Παρασκευόπουλου”

Στην υπόθεση του βιασμού της 50χρονης καθαρίστριας στα Πετράλωνα αναφέρεται με ανάρτησή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας πως “το γεγονός ότι οι δράστες είναι ελεύθεροι αποτελεί ένα τεράστιο φιάσκο της ελληνικής αστυνομίας” και κάνοντας λόγο για “ακροδεξιά λάσπη” σε σχέση με τον νόμο “Παρασκευόπουλου.

“Η υπόθεση του βιασμού στα Πετράλωνα αποτελεί άλλη μία τραγική υπενθύμιση του αγώνα που έχουμε να δώσουμε ενάντια στην έμφυλη βία και στην κουλτούρα βιασμού.

Το γεγονός ότι οι δράστες είναι ελεύθεροι αποτελεί ένα τεράστιο φιάσκο της ελληνικής αστυνομίας.

Μπροστά σε αυτό το φιάσκο ακροδεξιοί καλοθελητές και στελέχη της ΝΔ προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη για έναν από τους βιαστές στον νόμο «Παρασκευόπουλου», υποστηρίζοντας ότι βάσει αυτού αποφυλακίστηκε το 2020″, σημειώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όπως υπογραμμίζει στη συνέχεια, “η αλήθεια βέβαια είναι διαφορετική αφού:

1. Ο νόμος 4411/16 έχει λήξει ήδη από τις 28 Αυγούστου του 2017.

2. Όταν αναφερόμαστε σε προσωρινής ισχύος νόμους δεν ισχύει η εφαρμογή της ευνοϊκότερης διάταξης όταν αυτοί έχουν λήξει. Ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο”.

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι “η διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων συμβάλλει στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας και στην δημιουργία μιας κοινωνίας με ασφάλεια για όλες και όλους. Η ακροδεξιά λάσπη όχι. Αποτελεί άλλη μια ψηφίδα ενός μωσαϊκού συγκάλυψης και αναπαραγωγής της κουλτούρας βιασμού στην ελληνική κοινωνία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ