Ηλιόπουλος για κατώτατο μισθό: Προσβολή και κοροϊδία για τους εργαζομένους τα 52 λεπτά την ημέρα

Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., επισημαίνοντας ότι “τα 52 λεπτά που δίνει την ημέρα είναι προσβολή​ και κοροϊδία για τους εργαζομένους”. Σε δήλωσή του, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογραμμίζει “κέρδη για τους λίγους και ζημιές για την κοινωνία, αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη”.

Αναλυτικά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι “ο κ. Μητσοτάκης αφού νομιμοποίησε την απλήρωτη εργασία και οδήγησε σε τεράστιες αυξήσεις σε βασικά αγαθά όπως τρόφιμα και ρεύμα, σήμερα ανακοίνωσε μια συμβολική -όπως είπε- αύξηση στον κατώτατο μισθό. Τα 52 λεπτά που δίνει την ημέρα είναι προσβολή​ και κοροϊδία για τους εργαζομένους. Ο κατώτατος μισθός θα έπρεπε ήδη να είναι στα 751 και σήμερα να συζητάμε την αύξηση του στα 800 ευρώ, όπως έχει δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Σύμφωνα με τον Νάσο Ηλιόπουλο, “ο κ. Μητσοτάκης όμως τις πραγματικές αυξήσεις τις κρατάει για τα golden boys που προσλαμβάνει και στα οποία μπορεί να δίνει μισθό ακόμα και 300.000 τον χρόνο. Κέρδη για τους λίγους και ζημιές για την κοινωνία, αυτή είναι η πολιτική του”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ