Ικανοποιημένος ο Δένδιας από την υποδοχή στις περιοδείες του

Εντυπωσιακές σε προσέλευση είναι οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί ο Νίκος Δένδιας στην Β΄Αθήνας. Η αρχή έγινε με την εκδήλωση του Νίκου Δένδια στη Γλυφάδα, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Έγκυρες πηγές κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση υποψηφίου βουλευτή στην περιοχή, με περισσότερους από 3.000 παρευρισκόμενους όλων των ηλικιών. Ο αριθμός είναι αστρονομικός, αν υπολογίσει κανείς το συνεχιζόμενο κλίμα «αποχής» των πολιτών από τις προεκλογικές εκδηλώσεις, αλλά και το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίθεται για πρώτη φορά στη Β’ Αθήνας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Γλυφάδα δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση, στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Δένδια. Μεγάλος αριθμός, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κατέκλυσε και το ΚΥΒΕ στο Περιστέρι, όπου πραγματοποίησε ομιλία το βράδυ της Τρίτης ο Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογα θερμή υποδοχή συναντά στις περιοδείες που πραγματοποιεί καθημερινά, σε κάθε σημείο του λεκανοπεδίου, από το Αιγάλεω, τη Νέα Σμύρνη και του Ζωγράφου, μέχρι την Αγία Παρασκευή, το Χολαργό, τα Μελίσσια και το Νέο Ψυχικό. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας φαίνεται να προσελκύει και να συσπειρώνει ένα σημαντικό πυρήνα κεντροδεξιών ψηφοφόρων, που – όπως όλα δείχνουν – θα εξασφαλίσουν την εκλογή του και μάλιστα σε μια από τις πρώτες θέσεις.

 

Η απήχηση που δείχνει να έχει ως τώρα ο κ. Δένδιας στο κοινό της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας, αξίζει προσοχής. Κι αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια, οι πολιτικοί που ανέλαβαν υπεύθυνες υπουργικές θέσεις, ήταν αυτοί που επωμίστηκαν και το μεγαλύτερο μέρος της δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα τα κυβερνητικά στελέχη που χρειάστηκε να δοκιμαστούν στην προκρούστεια κλίνη της τρόικας, ή να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά σε δύσκολα θέματα.

Ο Νίκος Δένδιας ανήκει και στις δύο κατηγορίες, έχοντας περάσει από υπουργεία που θεωρούνται «ηλεκτρικές καρέκλες» όπως το Δημόσιας Τάξης και το Ανάπτυξης. Αυτό που φαίνεται να τον διαφοροποιεί, ωστόσο, από τους συναδέλφους του, είναι ότι στα δύσκολα υπήρξε αποτελεσματικός.

Με τον «Ξένιο Δία» κατάφερε να κάνει ένα σημαντικό βήμα κατά της παράνομης μετανάστευσης, μειώνοντας κατά 96% τον αριθμό των παράνομα εισερχόμενων μεταναστών από τα χερσαία σύνορα της χώρας. Αντιμετώπισε το χάος που είχε δημιουργηθεί στις γειτονιές γύρω από την Ομόνοια, συγκρούστηκε με μπαχαλάκηδες και κουκουλοφόρους και τόλμησε να αγγίξει θέματα, όπως οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και η επιβολή κανόνων στις διαδηλώσεις, ώστε να μην κλείνει το κέντρο της πόλης. Στο υπουργείο Ανάπτυξης, ήταν από αυτούς που δεν «σκότωσαν» μεταρρυθμίσεις, αντίθετα προώθησαν σημαντικά νομοσχέδια για τον εκσυγχρονισμό του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Επίσης, κατάφερε να παρουσιάσει ένα συγκροτημένο σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, χωρίς να λαϊκίσει, αλλά και χωρίς να υποκύψει στις απαιτήσεις της τρόικας. Γι’ αυτό και η πρόσφατη δημοσίευση της ΚΥΑ για την εφαρμογή του σχετικού νόμου, αποτελεί θα έλεγε κανείς και μια προσωπική δικαίωση για τον Νίκο Δένδια. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρά τη σύντομη θητεία του, αντιμετώπισε με επιτυχία μια σειρά από έκτακτα περιστατικά και κρίσεις, προχώρησε τη ρύθμιση για την καταβολή της αύξησης των αποδοχών των στελεχών των Ε.Δ. και διασφάλισε την επανεκκίνηση του προγράμματος ναυπήγησης νέων πυραυλάκατων του Π.Ν.  

Αν μη τι άλλο, λοιπόν, τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια, ο Νίκος Δένδιας έδειξε ότι «Μπορεί» – όπως υποστηρίζει το κεντρικό προεκλογικό του σύνθημα. Και το έργο του είναι αυτό που φαίνεται τώρα να του εξασφαλίζει, όχι μόνο αναγνωρισιμότητα, αλλά και αποδοχή από τους πολίτες, ιδιαίτερα τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους. Όπως δείχνει η προεκλογική του πορεία στο δύσκολο γήπεδο της Β’ Αθήνας, ο κ. Δένδιας αναδεικνύεται πλέον σε μια υπολογίσιμη πολιτική δύναμη, με ισχυρό έρεισμα στην κοινωνία. Είναι από τις περιπτώσεις – εξαιρέσεις ίσως – στα πολιτικά πράγματα της χώρας, που αποδεικνύουν ότι η τόλμη και η αποτελεσματικότητα μπορούν να έχουν άμεσο πολιτικό αντίκρισμα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ