Ι. Βαρβιτσιώτης: Είναι ανάξιοι να γίνουν αρχηγοί της ΝΔ αν…

“Η σύγκρουση μεταξύ των υποψηφίων δεν τιμά ούτε τους ίδιους ούτε τη ΝΔ” είπε το ιστορικό στέλεχος του κόμματος, πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, υπογραμμίζοντας ότι ένα καθαρά τεχνικό θέμα, που θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε, μετατράπηκε σε πολιτικό.

“Αν σκέφτηκαν να μετατρέψουν το τεχνικό θέμα σε πολιτικό για να συσπειρώσουν τους υποστηρικτές τους, τότε είναι ανάξιοι να είναι αρχηγοί ενός μεγάλου κόμματος. Γιατί δεν ανέδειξαν τα δικά τους θέματα, τις δικές τους θέσεις, τις οποίες δεν έχω ακούσει κιόλας ολοκληρωμένες. Έχω ακούσει σκόρπιες σκέψεις” είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” και στην εκπομπή των Χρήστου Μάτη και Νικόλ Καζαντζίδου.Υπογράμμισε δε, ότι επί των ημερών του “υπήρχε περισσότερη ευπρέπεια” μεταξύ των υποψηφίων που διεκδικούσαν την προεδρία της ΝΔ.

Επισήμανε ακόμη ότι τα ιδανικά, με τα οποία χαράχτηκε ο δρόμος της ΝΔ, “είναι αναλλοίωτα και διαχρονικά” και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξει κάποιο άλλο κόμμα, το οποίο να εκφράζει τα ίδια ιδανικά και να παρακάμψει τη ΝΔ, ενώ σε ερώτηση τι πρέπει να αλλάξει για να εμπιστευτούν και πάλι οι πολίτες τη ΝΔ, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε: “πρώτα απ’ όλα να κάνουμε σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Το οποίο δεν βλέπω να γίνεται”.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο η ΝΔ να συμφωνήσει στη συναίνεση στο ασφαλιστικό και στο προσφυγικό που ζητάει η κυβέρνηση είπε ότι η συναίνεση δεν δίνεται άνευ γενικότερου σχεδιασμού, ενώ στην ερώτηση, αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να συμφωνήσει με την κυβέρνηση και σε ευρύτερες συγκλήσεις είπε: “πρέπει να δούμε το περιεχόμενο των συγκλήσεων, δεν μπορώ να πω εκ των προτέρων πρέπει ή δεν πρέπει. Θα πρέπει να μελετηθεί σε βάθος η κατάσταση τη στιγμή εκείνη”.

 

Διαβάστε επίσης:

Πλακιωτάκης: Η συμμετοχή μου δεν είναι στήριξη στα τερτίπια του Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ