Η θεατρική παράσταση που παρακολούθησε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟ

Την σχεδόν τετράωρης διάρκειας παράσταση του ΚΘΒΕ “Το τρίτο Στεφάνι”  επέλεξε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την θεατρική του ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πέμπτης.

Συνοδευόμενος από τη σύντροφο του κ. Μπέτυ Μπαζιάνα, ο κ. Τσίπρας ειδοποίησε μόλις μισή ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης πως πρόκειται να την παρακολουθήσει, και έφτασε έγκαιρα στη σκηνή “Σωκράτης Καραντινός” της Μονής Λαζαριστών όπου “ανεβαίνει” εδώ και περίπου δυο μήνες με ιδιαίτερη επιτυχία “Το τρίτο Στεφάνι”- έργο που χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο το συγγραφέα του ως «μια σύγχρονη ελληνική (ιλαρο)τραγωδία», προσθέτοντας ότι «εκφράζει και θα εκφράζει για πολύ καιρό ακόμα τον ψυχισμό του Έλληνα».

«”Το τρίτο στεφάνι” δεν καταδεικνύει την Ελλάδα που πέρασε μέσα από ιστορικά γεγονότα ή ντοκουμέντα. Είναι οι άνθρωποι που έχτισαν την ιστορία, εκείνοι που με τον τρόπο της σκέψης και της ζωής διαμόρφωσαν τις συνθήκες της πνευματικής της ανάπτυξης. Επειδή μία χώρα οργανώνει τη ζωή της και πορεύεται έτσι όπως θέλει ο λαός της, γιατί αυτός είναι η χώρα. Κι αν αυτός ο λαός άγεται και φέρεται από τις πολιτικές συνθήκες, δεν παύει να την διαμορφώνει» σημειώνει στο πρόγραμμα της παράστασης ο σκηνοθέτης της Θανάσης Παπαγεωργίου.

Ο Πρωθυπουργός και η κ. Μπαζιάνα μετά το τέλος της παράστασης πήγαν στα καμαρίνια, χαιρέτισαν έναν-έναν τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς, συζήτησαν για λίγο μαζί τους ενώ δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την παράσταση – “άθλο” της δεύτερης κρατικής σκηνής.

Τον κ.Τσίπρα υποδέχτηκαν στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης και ο πρόεδρος του Δ.Σ του θεάτρου Άρης Στυλιανού οι οποίοι και εξέθεσαν τα προβλήματα και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το θέατρο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Για… ουζάκι ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Tσίπρας στον Άνθιμο: Καλωσορίσατε στο φτωχικό μας – ΒΙΝΤΕΟ

Ακυρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στη Γενεύη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ