Η Θάνου στον Τσίπρα: Καλείστε να οδηγήσετε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση

«Κύριε Πρόεδρε σας συγχαίρω για τη νίκη του κόμματος σας και για την επανεκλογής σας στη θέση του Προέδρου της ελληνικής κυβέρνησης. Ο λαός σας περιέβαλε πάλι με την εμπιστοσύνη του και σας αναθέτει εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας, μέσα σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη αφού καλείστε να αντιμετωπίσετε το δύσκολο έργο δια της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που έχουν ψηφιστεί να οδηγήσετε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και στην οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε η Βασιλική Θάνου απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα, ο λαός έχει ανάγκη από ενότητα και ομοψυχία, ώστε όλοι μαζί να πορευτούμε προς ένα καλύτερο μέλλον. Η μικρή θητεία μου ως υπηρεσιακή Πρωθυπουργός είναι για εμένα μια μεγάλη εμπειρία την οποία θα αξιοποιήσω στην διοίκηση της Δικαιοσύνης, αμέσως από αύριο μόλις αναλάβω  την θέση μου του Πρόεδρου του Αρείου Πάγου και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί στέκονται πάντα στο ύψος τους συμβάλλουν και θα εξακολουθήσουν να συμβάλλουν για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων και ως προς την εξυγίανση της κατάστασης όποτε αυτό απαιτείται και προς την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας», πρόσθεσε η κυρία Θάνου.

«Η κυβέρνηση σας έχει ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα, το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Τα μέλη της κυβέρνησης μας στη διάρκεια της οποίας το ζήτημα αυτό διογκώθηκε επικίνδυνα, κάναμε ότι μπορούσαμε  ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα τόσο με τη βελτίωση και ενίσχυση των μέτρων τα οποία είχαν ήδη δρομολογηθεί από την κυβέρνηση σας όσο και με την λήψη νέων εκτάκτων μέτρων. Επίσης συμβάλλαμε ώστε να γίνει κατανοητό γενικότερα ότι το πρόβλημα αυτό είναι ευρωπαϊκό και διεθνές και επομένως απαιτείται να αντιμετωπιστεί συλλογικά».   

«Αμέσως στη συνέχεια θα σας παραδώσω  όλο το υλικό από συναρμόδια υπουργεία τα οποία δραστηριοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού προς ενημέρωση σας ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της επόμενης Τετάρτης και της Συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την επόμενη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη.  Κύριε Πρόεδρε σας εκφράζω και πάλι θερμά συγχαρητήρια και σας εύχομαι εκ βάθους καρδίας υγεία, δύναμη και επιτυχία στο έργο σας», κατέληξε η Βασιλική Θάνου. 

 

Διαβάστε επίσης:

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μαξίμου – Ο διάλογος Τσίπρα – Θάνου – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ