Η Σβίγκου για τη διαπραγμάτευση: Δεν θα γίνουν δεκτές άλλες αξιώσεις

«Το ασφαλιστικό έχει κλείσει από την πρώτη αξιολόγηση και δεν αποτελεί θέμα της δεύτερης» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Η δική μου προσωπική γνώση είναι ότι δεν γίνεται καμία απολύτως συζήτηση για το ασφαλιστικό και ούτε πρόκειται να γίνει» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κάθε αξιολόγηση έχει συγκεκριμένα αντικείμενα τα οποία μπαίνουν στο τραπέζι της συζήτησης, το ασφαλιστικό δεν είναι αντικείμενο της δεύτερης αξιολόγησης. Δεν είναι αυτό που οφείλει η ελληνική πλευρά και η τρόικα να συζητήσει. Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν πρόκειται να υποκύψουμε ενδεχομένως σε παράλογες σκέψεις που μπορεί να υπάρχουν σε κύκλους των δανειστών ή του ΔΝΤ» τόνισε η κ. Σβίγκου και πρόσθεσε:

«Το ασφαλιστικό για εμάς έχει τελειώσει και δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία συζήτηση επί αυτού. Αν οι διαθέσεις του ΔΝΤ, όχι μόνο σε αυτήν την αξιολόγηση αλλά και στην προηγούμενη γινόντουσαν δεκτές τώρα θα μιλούσαμε για μία εντελώς διαφορετική κατάσταση. Δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές τέτοιες απαιτήσεις ακόμα και αν αυτές ειπωθούν επίσημα»

Ερωτηθείσα για το πώς θα επιστρέψει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα η κ. Σβίγκου απάντησε ότι «οποιαδήποτε συζήτηση με το ΔΝΤ, το οποίο σήμερα συμμετέχει ως σύμβουλος και οποιαδήποτε συμμετοχή του και επιστροφή του δεν μπορεί να συνεπάγεται ένα νέο τέταρτο μνημόνιο».

«Δεν μπορεί να γίνουν δεκτές νέες απαιτήσεις που μπαίνουν από το “παράθυρο” και αυτό πρέπει να το καταστήσουμε σαφές» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Άδωνις: Θα συμβάλουμε εποικοδομητικά στο ΕΣΡ μόλις ψηφιστεί αυτό που υποσχέθηκε ο Βούτσης

Μαξίμου: Θετικό ότι η ΝΔ μπαίνει στη συζήτηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Ο Σταθάκης στον Realfm 97,8: Δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ