Η ρωσική απειλή στην Ουκρανία σε έκτακτη σύσκεψη του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ  συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην Έκτακτη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO, με την Ουκρανία να αποτελεί το κύριο θέμα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Οι πληροφορίες που έρχονται από αμερικανικές και νατοϊκές πηγές ενημέρωσης δεν είναι σαφείς για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας.

Επισήμως, τόσο η ηγεσία του ΝΑΤΟ όσο και των ΗΠΑ έχουν αναφερθεί στην αυξημένη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατακόρυφη αύξηση της “θερμοκρασίας”, στο κλίμα που επικρατεί στα σύνορα των δύο χωρών, με ορισμένους να κάνουν λόγο ακόμη και για επικείμενη -ή τουλάχιστον υπό σκέψη- εισβολή ρωσικών στρατευμάτων.

ΝΑΤΟ

Σε αυτή την ρευστή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί συγκλήθηκε χθες εκτάκτως Έκτακτη Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας (Military Committee Conference in Chiefs of Defence Session – MCCS), κατά την οποία συζητήθηκαν οι προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Συμμαχία σε όλα τα επιχειρησιακά πεδία και τις γεωγραφικές περιοχές.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως και οι υπόλοιποι Αρχηγοί συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης, κατά την διάρκεια της οποίας ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις από τον Ανώτατο Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SACEUR) Στρατηγό Tod D. Wolters και τον Βοηθό του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ σε θέματα Πληροφοριών και Ασφάλειας κ. David Cattler, και αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση ασφαλείας και τον συντονισμό των τρεχουσών εθνικών και διασυμμαχικών δράσεων.

ΝΑΤΟ
The Chair of the NATO Military Committee, Admiral Bauer (Centre)
General view of the meeting

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ