Εκλογές 2023: Η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση του exit poll

Από το σπίτι του παρακολούθησε το exit poll o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το exit poll, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει από 16,1% έως 19,1%. «Το εκλογικό αποτέλεσμα αν επιβεβαιωθεί το exit poll, είναι προφανώς αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων. Σε μεγάλο βαθμό αυτό είχε προεξοφληθεί από το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί μια τόσο μεγάλη διαφορά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» λένε στελέχη της Κουμουνδούρου. Συγκεκριμένα, για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη πιο δύσκολο, όπως τονίζουν, καθώς «ως δύναμη εναλλακτικής διακυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία, δεν ήταν εφικτό να έχει αφήγημα εκλογικής νίκης».

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πολύ ανησυχητική την ενίσχυση της ακροδεξιάς, που αποτελεί «σημάδι συντηρητικής μετατόπισης της κοινωνίας», όπως λένε.

«Ο τρόπος που έθεσε η ΝΔ τα ζητήματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και η τοξικότητα και η ανευθυνότητα που επέδειξε στα ζητήματα της Θράκης και της μειονότητας είχαν ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση των σκοτεινών δυνάμεων της άκρας δεξιάς», σημειώνουν από την Κουμουνδούρου, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Τέλος καταλήγουν λέγοντας ότι σημασία έχει πως ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε όρθιος και πως οι «πολίτες μας έδωσαν εντολή αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ως βασικός κορμός προοδευτικής παράταξης θα αγωνιστούμε από την επόμενη μέρα ως ισχυρή αντιπολίτευση και θα σταθούμε δίπλα στους πολίτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπάρχουν εξελίξεις στο κομμάτι της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Κορυφαίο στέλεχος έλεγε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ότι «από αύριο πορευόμαστε κανονικά μαζί».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ