Η παράταξη του Σγουρού αποχώρησε από το πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η παράταξη του Σγουρού αποχώρησε από το πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Αποχώρησε η παράταξη του Γιάννη Σγουρού από το πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο καταγγέλλοντας «εκλογομαγειρέματα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης του Γιάννη Σγουρού «σήμερα, κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση εκλογής προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, η παράταξη της κας Δούρου καταπάτησε μια πρακτική και μια δεοντολογία δεκαετιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Κατά τη διαδικασία εκλογής του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, η παράταξή της καταψήφισε την πρόταση της μειοψηφίας για τη θέση του Αντιπροέδρου, μια θέση που ούτως ή άλλως, εκ του νόμου, ανήκει στην Αντιπολίτευση.

«Μια τυπική ψηφοφορία που κατά παράδοση διενεργείται σε κλίμα συνεννόησης και συναίνεσης – αν και όπως είπε η κα Δούρου “δεν είναι υπέρ των συναινέσεων” – εξελίχθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά, από την πλειοψηφούσα παράταξη σε εκλογομαγείρεμα», αναφέρει η ανακοίνωση, γνωστοποιώντας ότι μετά από αυτή την εξέλιξη αποχώρησε από την διαδικασία.

«Τελικά, μετά από ένσταση του κ. Π. Χαϊκάλη που έγινε αποδεκτή από την εφορευτική επιτροπή, ο προτεινόμενος υποψήφιος της μειοψηφίας εκλέχθηκε, αναγκάζοντας την πλειοψηφούσα παράταξη σε μεγαλοπρεπή αναδίπλωση», σημειώνει η ανακοίνωση.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Σγουρός δήλωσε ότι « Το ξεκίνημα της νέας Περιφερειακής Αρχής είναι λυπηρό και αντιδημοκρατικό».

«Ο σεβασμός της πρότασης της μειοψηφίας και των δικαιωμάτων της, και η τυπική επικύρωση της πρότασης της  από το σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποτελεί στοιχείο σεβασμού της Δημοκρατικής Αρχής. Δεν ξέρω αν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο συμφωνεί με την πρακτική αυτή. Ας ελπίσουμε η συνέχεια να μην είναι χειρότερη», υπογράμμισε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ