Η μεγάλη ενόχληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τα “Fake News” για τα τουρκικά drones

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η “είδηση” για τα “τουρκικά drones που αγόρασε η Ελλάδα” έκανε το ποτήρι της υπομονής να ξεχειλίσει.

Ήταν η δεύτερη “fake” είδηση τις τελευταίες ημέρες, μετά την NAVTEX του λιμενικού, που αποδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό και ορισμένοι “όπλισαν τις φρεγάτες” στην ανατολική Μεσόγειο.

“Από τα τέλη Μαΐου γίνονται στοχευμένες διαρροές σε ξένα και σε ελληνικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται ή να τεκμηριώνονται με στοιχεία. Πληροφορίες που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, ειδικά από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, θα πρέπει να επιβεβαιώνονται πολύ προσεκτικά πριν αναπαραχθούν στο εσωτερικό” αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην οποία διευκρινιζόταν σε αυστηρό ύφος ότι στο εξής “επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αντιμετώπιση φαινομένων διασποράς ψευδών ειδήσεων και επηρεασμού της κοινής γνώμης, συμφώνως προς το Άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικος και του Ν. 4619/19”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο υπουργός και οι στενοί του συνεργάτες εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προβληματισμένοι για τον επιχειρούμενο επικοινωνιακό καταιγισμό με στόχο τις ένοπλες δυνάμεις, την επομένη κιόλας της επιτυχούς αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας νότια του Καστελλόριζου.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επεσήμαναν προς το enikos.gr ότι ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επικοινώνησε άμεσα τόσο με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους Αρχηγούς των Επιτελείων όσο και με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας, οι οποίοι έδωσαν εντολή ενδελεχούς ελέγχου σε όλες τις μονάδες για τον αποκλεισμό ύπαρξης drone τουρκικής προελεύσεως, ακόμη κι αν αυτό είχε αγοραστεί ιδιωτικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ