Η λαθρομετανάστευση έφερε τη “Συμμαχία του Νότου”

Η λαθρομετανάστευση έφερε τη “Συμμαχία του Νότου”

 

Της Χριστίνας Κοραή

 

Ένα “φιλί ζωής” στη “συμμαχία του Νότου” απέναντι στον “σκληρό Βορρά” που προκρίνει τη λιτότητα, φαίνεται ότι έδωσε η πρωτοβουλία Σαμαρά να επισκεφτεί τη Βαλέτα και τη Ρώμη τη Δευτέρα. Η επίσημη ατζέντα ήταν η λαθρομετανάστευση και η ανεπίσημη τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νότος απέναντι στις αυστηρές απαιτήσεις των εταίρων. “Η συνεργασία για τη λαθρομετανάστευση ανοίγει το δρόμο για συνεργασία και σε άλλα θέματα όπως είναι η ανεργία και η ανάπτυξη” ανέφεραν χαρακτηριστικά συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που τον συνόδευσαν στη Μάλτα όπου συναντήθηκε με τον ομόλογο του Γιόζεφ Μάστακ και στη συνέχεια στη Ρώμη με τον Ενρίκο Λέτα.

 

“Για πρώτη φορά οι τρεις χώρες (Ελλάδα, Ιταλία,Μάλτα) που είναι σε συνεργασία και με αρκετές άλλες βάζουν το θέμα της παράνομης μετανάστευσης ως μιας πραγματικής απειλής που μπορεί να αποσταθεροποιήσει τις κοινωνίες και ζητούν μέτρα που φτάνουν έως τον επαναπατρισμό. Δεν αρκεί μια φράση σ΄ένα κοινό ανακοινωθέν. Χρειάζεται μια συνολική στρατηγική μέτρων” τόνιζαν οι ίδιοι συνεργάτες του κ. Σαμαρά. 

“Η εκστρατεία ξεκινά τώρα και θα κλιμακωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο. Η Ευρώπη έχει την ευκαιρία να βρει μια πραγματική λύση σ΄ένα πραγματικό πρόβλημα σε πραγματικό χρόνο. Δηλαδή τώρα. Η συνεργασία για τη λαθρομετανάστευση ανοίγει το δρόμο για συνεργασία και σε άλλα θέματα όπως είναι η ανεργία και η ανάπτυξη”, σημείωναν. 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ