Εξετάζεται η πιθανότητα να δοθεί έξτρα κίνητρο στους 15-17 ετών για να εμβολιαστούν

Να δοθεί έξτρα κίνητρο στους εφήβους 15 έως 17 ετών για να εμβολιαστούν, προκειμένου η φετινή σχολική χρονιά να εξελιχθεί ομαλά, εξετάζει η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ο Πρωθυπουργός δεν αποκλείεται στο «μπουκέτο» των εξαγγελιών στη ΔΕΘ, εκτός από τις φοροελαφρύνσεις και την ακρίβεια, να πει κάτι που θα αφορά ειδικά τους εφήβους σε μία προσπάθεια να τους δώσει το κίνητρο, προκειμένου να προσέλθουν με μεγαλύτερη συχνότητα στα εμβολιαστικά κέντρα και να μην διαταραχθεί η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Να υπενθυμίσουμε πως το πρωί υπήρξε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αποφασίστηκε ότι οι παιδίατροι αναλαμβάνουν ρόλο στον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι ίδιοι τα εμβόλια στο ιατρείο τους, όταν διευθετηθούν κάποια τεχνικά ζητήματα.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης οι εκπρόσωποι των παιδιατρικών φορέων εξέφρασαν την ομόφωνη άποψη ότι οι παιδίατροι πρέπει να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στον εμβολιασμό των νέων 12-17 ετών.

Ανακοινώθηκε μάλιστα ότι αυτό θα γίνει σύντομα και τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι παιδίατροι στο να εξηγήσουν επιστημονικά σε γονείς και παιδιά γιατί είναι απαραίτητος και ασφαλής ο εμβολιασμός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ