Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει εντολή για ρήξη, λέει ο Κουβέλης

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει εντολή για διεκδίκηση αλλαγής πολιτικής εντός ευρώ και όχι για μια ηρωική έξοδο. Στη διαπραγμάτευση στηρίζουμε την κυβέρνηση στον βαθμό που θα διεκδικήσει την αλλαγή πολιτικής. Είμαστε αντίθετοι σε μια λογική ρήξης», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης στην ομιλία που άνοιξε τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η έγκριση των θέσεων του κόμματος ενόψει του συνεδρίου, στο τέλος Μαΐου, όπου ο κ. Κουβέλης έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς άσκησε κριτική, σε ήπιους τόνους, για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Όσοι σκέπτονται ότι είναι η ώρα για μια πολιτική του “όλα ή τίποτα” κάνουν τεράστιο λάθος, δημιουργούν διακινδύνευση για τη χώρα και συμβάλλουν στην ακύρωση του στόχου της προοδευτικής αλλαγής. Συμβάλλουν ώστε μια δυνατότητα ιστορικών διαστάσεων και σημασίας για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, να μετατραπεί σε ήττα ιστορικών διαστάσεων», εκτίμησε και μίλησε για ευρύτερη απήχηση των θέσεων της ΔΗΜΑΡ από το εκλογικό ποσοστό που έλαβε στις εκλογές, «όχι για να επιβιώσουμε ως κομματικός μηχανισμός αλλά γιατί πραγματικά έχουμε να προσφέρουμε στη χώρα και στο αίτημα της κοινωνικής προόδου», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κινείται με μια λογική γενικής αντίσταση στις νεοφιλελεύθερες συνταγές και πώς είναι αναγκαίο να αναδείξει το οξύ ελληνικό πρόβλημα, προβάλλοντας ένα διαφορετικό, αλλά ρεαλιστικό, σχέδιο για τη δημοσιονομική προσαρμογή. Επανέλαβε ότι επιβάλλεται σημαντική απόμείωση του χρέους, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που θα προωθούν τον εκσυγχρονισμό της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Το συγκινητικό άρθρο της Φώφης Γεννηματά για τον πατέρα της

Τσίπρας: Το μεταναστευτικό είναι απο τα σημαντικότερα προβλήματα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ