ΣΥΡΙΖΑ: “Η κυβέρνηση αυξάνει την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο με αποστολή τεθωρακισμένων”

Επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας και αδιαφάνεια στη λήψη αποφάσεων καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, μετά τη δήλωση του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ότι η Ελλάδα θα προμηθευτεί νέα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) από τη Γερμανία, για να αντικαταστήσει τα ΤΟΜΑ που θα στείλει στην Ουκρανία

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Μόλις λίγες μέρες αφότου πληροφορηθήκαμε από τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας για την απόφαση Μητσοτάκη να αποστείλει νέο, βαρύτερο οπλισμό στην Ουκρανία, πληροφορούμαστε τώρα από τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς ότι η Ελλάδα θα αποστείλει τεθωρακισμένα στην Ουκρανία. Και μάλιστα, τεθωρακισμένα χρήσιμα για την άμυνα της χώρας, εξ ου και η αναπλήρωσή τους από άλλα Γερμανικά τεθωρακισμένα.

Θεωρούμε αδιανόητο την είδηση αυτή να τη μαθαίνει ο ελληνικός λαός από τον Γερμανό Καγκελάριο, την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είπε κουβέντα στη δική του συνέντευξη.

“Η επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα, άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας αυξάνεται κάθε εβδομάδα που περνά, την ίδια στιγμή μάλιστα που κλιμακώνεται η ένταση από την πλευρά της Τουρκίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να σταματήσει να παίρνει αποφάσεις εν κρυπτώ για κρίσιμα εθνικά θέματα. Πόσο δε μάλλον που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη με επιλογές που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας και είναι σε αντίθεση με τα εθνικά μας συμφέροντα.

Απαιτούμε άμεση ενημέρωση για τον οπλισμό που έχει αποστείλει και θα αποστείλει στην Ουκρανία, όπως κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σεβόμενες τους πολίτες τους.”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ