Η κρίση δεν σκιάζει την Ασφάλεια

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου στο γραφείο του, κατά την πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν θέματα που αφορούν στις Ελληνοκυπριακές σχέσεις.

“Οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα”

Μετά τη συνάντησή τους, οι κ.κ. Ομήρου και Παναγιωτόπουλος δήλωσαν τα παρακάτω:

«Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σε αυτή την πολύ φιλική και εγκάρδια συνάντηση, τόσο για τα θέματα της άμυνας, και μείναμε σύμφωνοι ότι πρέπει να είναι κορυφαία παράμετρος της εθνικής μας στρατηγικής η άμυνα και η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών μας, προκειμένου να διαφυλαχθεί η εθνική κυριαρχία και η εθνική ασφάλεια και για να μη δοθεί η εντύπωση ή να μη διανοηθούν οι οποιοιδήποτε τρίτοι ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και η Ελλάδα και η Κύπρος θα ήταν δυνατόν να μας οδηγήσουν σε εκπτώσεις στα εθνικά μας θέματα, και στο Κυπριακό, δηλαδή να καταστούμε ευάλωτοι στο να αποδεχθούμε μία ελλειμματική λύση του κυπριακού προβλήματος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ομήρου ο οποίος στην συνέχεια υπογράμμισε, «Και βεβαίως ανταλλάξαμε απόψεις και για την πορεία της οικονομίας και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όπου σημειώνω ότι θετικά βήματα για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Και όπως και στο παρελθόν έχω πει, εμείς οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα, θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα και θα μπούμε σε ένα καινούριο δρόμο προοπτικής και ελπίδας για το μέλλον».

“Η Ελλάδα εγγυάται την Ασφάλεια”

Στην συνέχεια μίλησε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος  επισήμανε,  «Βρίσκομαι εδώ για συνομιλίες με τον κυπριακό πολιτικό κόσμο και βεβαίως για στενή συνεργασία με τον ομόλογό μου, τον Υπουργό Άμυνας κύριο Ηλιάδη. Στα πλαίσια αυτού του ταξιδιού, είχα πριν από λίγο την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις σε μία πολύ δημιουργική και παραγωγική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, που είναι ένας από τους πολιτικούς της Κυπριακής Δημοκρατίας που έχουν μακρά θητεία, μακρά διαδρομή και πολύ μεγάλη προσφορά στον Ελληνισμό και στις αξίες του.

Πάγια θέση μου είναι ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο Ελλαδικός και ο Κυπριακός Ελληνισμός, στις στιγμές που βρισκόμαστε, στις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αφήσουμε την οικονομική κρίση και τα δημοσιονομικά προβλήματα να πλήξουν τις προτεραιότητες της εθνικής ασφάλειας του Ελληνισμού είτε αυτό αφορά τα θέματα της Ελληνικής Δημοκρατίας είτε τα θέματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η εθνική ασφάλεια, η προστασία της εθνικής κυριαρχίας είναι πάνω από όλα και πριν από όλα. Άλλωστε, χωρίς εθνική ασφάλεια, χωρίς εθνική κυριαρχία, χωρίς εθνική ανεξαρτησία δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένας κλάδος της οικονομίας ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Κύπρο.

Θα επαναλάβω αυτό που είπα μετά τη συνάντησή μου με το Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια ότι παρά τα προβλήματα, παρά τις δημοσιονομικές συμπληγάδες η Ελλάδα θα είναι εκείνη η δύναμη που θα εγγυάται πάντοτε την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία του Κυπριακού Ελληνισμού».

Exit mobile version