Η κόντρα που ξέσπασε για το ΕΣΠΑ

Η κόντρα που ξέσπασε για το ΕΣΠΑ

Κόντρα ξέσπασε για το ποιος θα είναι ο “διατάκτης” του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τον Real Fm. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υποστήριζε και υποστηρίζει ότι τον πρώτο και τελευατίο λόγο πρέπει να έχουν οι επτά διορισμένοι περιφερειάρχες. Αντίθετα ο υπουργός Ανάπτυξης και ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριζαν ότι ο λόγος αυτός πρέπει να δοθεί στους 13 αιρετούς περφερειάρχες.

 

Αυτή η κόντρα συζητήθηκε και ξέσπασε παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρενέβη,  επικοινώνησε με το Γενικό Λογιστήριο και έδωσε εντολή προκειμένου να βρεθεί λύση υπέρ των αιρετών περιφεριάρχων.

Έτσι, όπως ανέφερε ο Real Fm, κατατέθηκε νομοτεχνική βελτίωση στη βουλή, διάταξη δηλαδή, σύμφωνα με την οποία θα μπορούν οι αιρετοί περιφεριάχες μέσα σε ένα συγκεκριμένο κονδύλι που έχουν να χειριστούν να  αλλαζουν (ανα τρίμηνο) και να μεταφέρουν χρήματα από ένα έργο που ενδεχομένως δεν προχωράει ή κωλυσιεργεί σε κάποιο άλλο.

Αυτό προκάλεσε την ικανοποιήση των περιφερειαρχών , κάτι που φάνηκε και στο χθεσινό τους συνέδριο παρουσία του κ. Στυλιανίδη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ