Η ΕΝΥΠΕΚΚ του Μητρόπουλου για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκλήρωση της νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης

Για «ολοκλήρωση της νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης», κάνει λόγο η ΕΝΥΠΕΚΚ του Αλέξη Μητρόπουλου, αναφερόμενος στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εκλογές είναι η μοναδική διέξοδος και η προσπάθεια όξυνσης του πολιτικού κλίματος συνιστά μια απρόσφορη απόπειρα αναβίωσης ενός παρωχημένου και καταδικασμένου δικομματισμού», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΕΝΥΠΕΚΚ.

«Το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα Συνέδριο «εσωτερίκευσης» και αφομοίωσης του τρίτου ανακεφαλαιωτικού και γενικευμένου Μνημονίου και ιδεολογικοποίησης των βασικών του αρχών από τους κρατικούς, ως επί το πλείστον, λειτουργούς που συναθροίστηκαν», προσθέτει.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση με τίτλο: «Ολοκλήρωση της νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης».

«Το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα Συνέδριο «εσωτερίκευσης» και αφομοίωσης του τρίτου ανακεφαλαιωτικού και γενικευμένου Μνημονίου και ιδεολογικοποίησης των βασικών του αρχών από τους κρατικούς (ως επί το πλείστον) λειτουργούς που συναθροίστηκαν.

Οι σύνεδροι κλήθηκαν να νομιμοποιήσουν, πλην των ατέρμονων δημοσιονομικών μέτρων (μειώσεις δαπανών υγείας και εκπαίδευσης, περικοπές μισθών και συντάξεων) και :

α) την απαλλοτρίωση με διαδικασίες ρευστοποίησης του διαχρονικού άυλου και υλικού πλούτου της πατρίδας (όπου κρατικές κυρίως εταιρίες των δανειστών αγοράζουν δημόσιες επιχειρήσεις και κοινωφελείς εγκαταστάσεις του δέσμιου κράτους),

β) την καταστροφή του πανάρχαιου μικρο-ιδιοκτητικού τρόπου παραγωγής με δέσμη συνδυασμένων αβάσταχτων μέτρων που καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή τής οικονομικής και κοινωνικής ζωής,

γ) τη διάλυση των Εργασιακών Σχέσεων και τον κατακερματισμό της συνάρτησης Εργασιακού-Ασφαλιστικού,

δ) την επιταχυνόμενη μετανάστευση του μεγαλύτερου μέρους των προικισμένων νέων μας σε ξένες ανταγωνιστικές οικονομίες, στις οποίες δεν μεταφέρουν μόνο τις γνώσεις τους, αλλά και το σύνολο των κρατικών και οικογενειακών δαπανών για τις σπουδές τους,

ε )καθώς και άλλα επώδυνα μέτρα που οι βουλευτές του πιθανώς δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει και περιλαμβάνονται στους τόμους του τρίτου Μνημονίου.

Προξενεί πράγματι κατάπληξη το πώς ο πρωθυπουργός παρομοίωσε τον άνευ μαζικών οργανώσεων και εργατικών συνδικάτων ΣΥΡΙΖΑ με το Εργατικό Κόμμα της Αγγλίας, που υπό την ηγεσία του Κόρμπιν ξανασυνδέθηκε με τα μεγάλα τμήματα της Εργατικής Τάξης και αποκήρυξε τα χαρακτηριστικά του μπλερισμού.

Αλλά, ενώ η κυβέρνηση προαναγγέλλει την απόλυτη εφαρμογή τού μνημονιακού προγράμματος, ο κ.πρωθυπουργός άρχισε πάλι τους ανέξοδους λεονταρισμούς κουνώντας το δάχτυλο προς τον κ.Σόιμπλε!

Και όταν αρχίζουν αυτοί οι τακτικισμοί, γνωρίζουμε πια ότι κάτι χειρότερο περιμένει τους Έλληνες, όπως το περασμένο καλοκαίρι, που, με το ερώτημα της δήθεν απόρριψης τού σχετικά ηπιότερου προγράμματος Γιούνκερ, πήραμε το πολλαπλάσια σκληρότερο και ολοκληρωτικό τρίτο Μνημόνιο!

Ο δρόμος βέβαια για ένα δεύτερο δημοψήφισμα είναι φαλκιδευμένος. Και ο λαός τώρα υποψιασμένος.

Οι εκλογές, ως εκ τούτου, είναι η μοναδική διέξοδος και η προσπάθεια όξυνσης του πολιτικού κλίματος συνιστά μιαν απρόσφορη απόπειρα αναβίωσης ενός παρωχημένου και καταδικασμένου δικομματισμού.

Γιατί οι πολίτες των δημοκρατικών συλλογικών εγχαράξεων που έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ ψήφο γνωριμίας, τον έχουν τώρα εγκαταλείψει αφού κάνει, δυστυχώς, τα αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε.

Το τρίτο άλλωστε λεπτομερές Μνημόνιο το ψήφισε μαζί με τους υποτιθέμενους πολιτικούς του αντιπάλους!»

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητσοτάκης προαναγγέλλει Εξεταστική για το α’ εξάμηνο του 2015

Το μήνυμα του Τσίπρα για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ