Η ενόχληση Μητσοτάκη για την προκλητική ομιλία Ερντογάν στον ΟΗΕ – Έτσι θα απαντήσει στα fake news

Έντονα ενοχλημένος είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε την ομιλία ενώ ήταν εν πτήσει, με προορισμό τη Νέα Υόρκη και ενοχλήθηκε με το σόου του Τούρκου προέδρου και την προσπάθειά του να δυσφημήσει την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας στοιχεία σκηνοθεσίας και δείχνοντας φωτογραφίες παιδιών που υποτίθεται ότι χάθηκαν στο Αιγαίο.

Όπως είπε στο ξενοδοχείο, μιλώντας σε δημοσιογράφους,  θα απαντήσει σημείο προς σημείο στον Ερντογάν, μέσω της δικής του ομιλίας στον ΟΗΕ την Παρασκευή. Μια ομιλία που αναμένεται να αλλάξει αρκετά, μετά το παραλήρημα του Τούρκου προέδρου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1, του Realfm της Realnews στη Νέα Υόρκη, Θανάση Τσίτσα, η ελληνική διπλωματία θεωρεί ότι με την ομιλία Ερντογάν έχουμε μια σαφή κλιμάκωση της έντασης, ότι διευρύνεται το χάσμα με την Άγκυρα, χωρίς να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί το προσφυγικό και παράλληλα κάνει σαφή προσπάθεια να νομιμοποιήσει τις διεκδικήσεις της σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο.

Η τουρκική προκλητικότητα ήταν το κύριο θέμα και στη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιαΐρ Λαπίντ. Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σήμερα συνάντηση με ομογενειακές οργανώσεις, όπου αναμένεται να δώσει μια πρώτη πολιτική απάντηση στα fake news του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στη δεξίωση που θα παραθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στους αρχηγούς κρατών που μετέχουν στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Σημειώνεται ότι στη δεξίωση είναι καλεσμένος και ο Τούρκος πρόεδρος και όλα τα βλέμματα αναμένεται να είναι στραμμένα πάνω στους δύο άνδρες, και στις αντιδράσεις τους καθώς θα βρεθούν στον ίδιο χώρο.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ