Η έκκληση του Δρούτσα στην Ευρώπη

“Η Ευρώπη πρέπει να αποτελέσει υπόδειγμα προς τον υπόλοιπο κόσμο στην προστασία των προσωπικών δεδομένων” τόνισε ο Δημήτρης Δρούτσας σε ημερίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

Την πεποίθηση του ότι η Ευρώπη οφείλει να πρωταγωνιστήσει στην προστασία των προσωπικών δεδομένων εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δημήτρης Δρούτσας, συμμετέχοντας ως κεντρικός ομιλητής στο ετήσιο συμπόσιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (Fundamental Rights Agency) για τα προσωπικά δεδομένα.

“Ενώ σε πολλά θέματα η Ευρώπη κατηγορείται για έλλειψη ηγετικών πρωτοβουλιών, είμαι πεπεισμένος πως στον τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων αποτελεί υπόδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο” υπογράμμισε ο κ. Δρούτσας.

“Η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, καθώς αγγίζει την καθημερινότητα όλων μας. Η ψηφιακή μας ταυτότητα γίνεται πλέον ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού μας”, συνέχισε ο έλληνας ευρωβουλευτής. “Η προστασία των δεδομένων και της ιδιωτικότητας μας είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα, που αναγνωρίζεται και από τη Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και τη Συνθήκη της Λισαβόνας”.

Το ετήσιο συμπόσιο του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων ήταν φέτος αφιερωμένο στην νομοθετική αναθεώρηση της Οδηγίας για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, που ξεκίνησε το 2012 μετά από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρόταση, που πρέπει να τροποποιηθεί και να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φιλοδοξεί να εκσυγχρονίσει και να ανανεώσει ολόκληρο το πλέγμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων που ισχύει στην Ευρώπη από το 1995. Ο κ. Δρούτσας ορίστηκε πρόσφατα υπεύθυνος για τη εξέταση της νομοθεσίας αυτής εκ μέρους της Ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ