Η εφημερίδα “Θάρρος” διαψεύδει τον Πετράκο

Η εφημερίδα “Θάρρος” διαψεύδει τον Πετράκο

Τις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου διαψεύδει σε σημερινό της ρεπορτάζ η εφημερίδα «Θάρρος».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι” η Ευρωπαϊκή Ένωση με απόφασή της ακύρωσε τη χρηματοδότηση 14 ΣΔΙΤ, μεταξύ των οποίων και αυτή της Πελοποννήσου”, κάνοντας λόγο για “πάρτι των σκουπιδιών”.

Η εφημερίδα «Θάρρος» επικαλούμενη έγγραφα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντά στον κ. Πετράκο.

 

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας:

 

Με αφορμή το σάλο που ξέσπασε, χθες, από δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας για το έργο ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των αστικών αποβλήτων στην Πελοπόννησο  το «ΘΑΡΡΟΣ» κάνοντας το αυτονόητο δημοσιογραφικό του καθήκον έψαξε το θέμα και στην ιστοσελίδα (ttp://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=COMPARL&reference=PE-532.488…) της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαπίστωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πετάει στα σκουπίδια τις καταγγελίες για το έργο ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των αστικών αποβλήτων στην Πελοπόννησο σημειώνοντας  ξεκάθαρα ότι το έργο συνεχίζεται απρόσκοπτα αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“The EU Commission services assessed the allegations of the Petitioner/Complainant and finally closed the case having found that his allegations did not indicate/establish any breach of 2004/18 and Directive 85/337.” (“Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέρριψαν τις κατηγορίες του Αιτούντος/ Ενισταμένου και τελικώς έκλεισαν την υπόθεση έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι κατηγορίες που διατύπωσε δεν τεκμηριώνουν καμία παραβίαση του 2004/18 και της Οδηγίας 85/337”)

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή λοιπόν  απαξιώνει και ευτελίζει   όλο τον επικοινωνιακό σχεδιασμό λάσπης σε βάρος της χώρας και της Πελοποννήσου  που εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος.

Σε επικοινωνία μας , δε, με την Επιτροπή μας απεστάλη η τελεσίδικη απάντηση , η οποία είναι αντιδιαμετρικά διαφορετική με τα πρωτοσέλιδα των, κατά δήλωση τους,  «δημοκρατικών» εφημερίδων που σέβονται τη δημοσιογραφική δεοντολογία, τους θεσμούς και πάνω από όλα τους αναγνώστες τους. Το έγγραφο αυτό παρουσιάζει την αντικειμενική αλήθεια και όχι την προπαγανδιστική μεθόδευση η οποία έχει προεκλογική αναφορά.

Δημοσιεύουμε, λοιπόν,  σήμερα την έγγραφη απάντηση της Επιτροπής η οποία χαρακτηρίζει ως «ισχυρισμούς του καταγγέλλοντος» όλα αυτά που μέχρι σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας «ως τελεσίδικη απόφαση της Επιτροπής» για το θέμα των απορριμμάτων. Στην απάντηση αυτή, μάλιστα, η Επιτροπή δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, αφού καταρρίπτει μια προς μια τις καταγγελίες και καταλήγει:

Conclusion

On the basis of the information provided by the Petitioner and in light of its previous complaint to the European Commission on identical grounds which was closed following assessment, the European Commission cannot detect a violation of the EU public procurement rules arising from the procedure which the RAP followed to award a public contract for waste management services in the region of Peloponese. (“Συμπέρασμα: Στην βάση των πληροφοριών που παρασχέθηκαν από τον Αιτούντα και υπό το φως της προηγούμενης του ένστασης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ίδια βάση η οποία έκλεισε με έρευνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να ανιχνεύσει παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που διέπει τους δημόσιους διαγωνισμούς στην  διαδικασία που ακολούθησε η προκήρυξη προκειμένου να συναφθεί δημόσια σύμβαση για την  διαχείριση αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Με την καταληκτική αυτή φράση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ουσιαστικά δίνει τα εύσημα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, μια που μετά από την μακρά πορεία επικύρωσης του σχετικού διαγωνισμού δε διαπίστωσε σε κανένα σημείο μέχρι σήμερα ουδεμία παράβαση, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι ακολουθήθηκαν επακριβώς όλες οι διαδικασίες που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την διεξαγωγή δημοσίων έργων.

Το ερώτημα πλέον που τίθεται για τα στελέχη και τις εφημερίδες που σπεκούλαραν προπαγανδίζοντας νομιμότητα και ηθική, γυρνά πίσω προς αυτούς. Σε ποια νομιμότητα αναφέρονται μέσα από την ηθική παραπλάνησης των πολιτών σε βάρος της χώρας;

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις  χθεσινές του δηλώσεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, κ.Θανάσης Πετράκος ουσιαστικά επιχαίρει για την δυσμενή αυτή εξέλιξη, η οποία αποδεικνύεται σήμερα αναληθής.  «Κόλαφος για την κυβέρνηση και τον κ. Τατούλη, εκπρόσωπο των εργολαβικών συμφερόντων, η απόφαση της Ε.Ε. να ακυρώσει τη χρηματοδότηση 14 ΣΔΙΤ, μεταξύ των οποίων και αυτή της Πελοποννήσου. Δικαιώνονται επιτέλους οι επανειλημμένες καταγγελίες μας για διαπλοκή στο «πάρτι των σκουπιδιών», δήλωσε σε γραπτή ανακοίνωση του ο κ. Πετράκος, ενώ ο υποψήφιος περιφερειάρχης, κ. Οδυσσέας Βουδούρης έσπευσε  με τη σειρά του να δηλώσει ότι “βάσει έγκυρων πληροφοριών από την Ε.Ε., το σχέδιο Τατούλη- ΤΕΡΝΑ είναι άκυρο. Κι ότι αυτό είναι σε γνώση τόσο της Κυβέρνησης όσο και της Περιφέρειας”.

 

Σε επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο  της Οικονομικής Επιτροπής και αντιπεριφερειάρχη Έργων, κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου σχετικά με το έγγραφο που φέρνει το “Θ” σήμερα στην δημοσιότητα, η κ. Νικολάκου έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Ο κ. Πετράκος και ο κ. Βουδούρης θεώρησαν σκόπιμο λίγες ημέρες πριν τις εκλογές να πετάξουν κι άλλη λάσπη στην προεκλογική τους αρένα. Το μεγάλο τους ατόπημα είναι ότι αυτήν την φορά η λάσπη τους είχε ως στόχο την Πελοπόννησο και τους πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να δυσφημούν κατ’  αυτόν τον αναίσχυντο τρόπο τον τόπο μας, αλλά αυτό είναι κάτι αναμενόμενο, αφού είναι σαφής η αντιευρωπαϊκή τους στάση. Με στόχο να κομίσουν οι ίδιοι προεκλογικά οφέλη, δεν διστάζουν να δείχνουν την χαρά τους για την δήθεν αποτυχία του σχεδίου μας και την απώλεια των κοινοτικών πόρων που με τόσο κόπο και σκληρή δουλειά η περιφερειακή Αρχή και ο Πέτρος Τατούλης εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το είπαμε από την πρώτη στιγμή. Το έργο αυτό που εμείς φέραμε σε πέρας χρηματοδοτείται ως πράσινο έργο και αυστηρά περιβαλλοντικό από την ΕΕ και αποσοβεί την επιβολή προστίμων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τις ανοικτές χωματερές. Με αυτόν τον τρόπο εμείς απαντούμε στα μνημόνια που θέλουν να μας φέρουν αυτοί οι όψιμοι σωτήρες μας, που προκειμένου να διασωθούν εκείνοι πολιτικά, δεν διστάζουν να διασύρουν την Πελοπόννησο στην χώρα και στην Ευρώπη”.

“Notice” (επισήμανση)

Πρέπει να σημειωθεί πως   το παραπάνω  έγγραφο δεν είναι απλά υπηρεσιακό, αλλά “Notice” (επισήμανση) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τα κράτη μέλη με αριθμό πρωτοκόλλου που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε δημόσια θέα. Εγείρεται λοιπόν το ερώτημα αν σκόπιμα αποκρύπτει από εκείνους που δρομολόγησαν τα δημοσιεύματα. Σύμφωνα , δε, με πληροφορίες μας θα παρέμβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, της οποίας το κύρος πλήττεται από τα σχετικά δημοσιεύματα. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ