Η ΔΗΜΑΡ για την ημέρα της Ευρώπης

«Εξήντα τρία χρόνια μετά τη θεμελίωσή της, που εξασφάλισαν την ειρήνη και την ευημερία των λαών της, η Ευρώπη σήμερα απειλείται από ένα διευρυνόμενο κοινωνικό χάσμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η ΔΗΜΑΡ για την ημέρα της Ευρώπης

«Εξήντα τρία χρόνια μετά τη θεμελίωσή της, που εξασφάλισαν την ειρήνη και την ευημερία των λαών της, η Ευρώπη σήμερα απειλείται από ένα διευρυνόμενο κοινωνικό χάσμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά και προσθέτει:

«Η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η ανεργία – ιδιαίτερα μεταξύ των νέων αλλά και των ενηλίκων μακροχρόνια ανέργων – πρέπει επειγόντως να αντιμετωπιστούν.

Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και συσχετισμών ώστε η Οικονομική και Νομισματική Ένωση να συμπληρωθεί με μια ισχυρή κοινωνική διάσταση και με εμβάθυνση της πολιτικής ενοποίησης. Η δημοσιονομική σύγκλιση και προσαρμογή, όσο απαραίτητη και αν είναι, δεν μπορεί να πραγματοποιείται αποκλειστικά με όρους αυστηρής λιτότητας, γιατί εντείνει την κοινωνική κρίση απειλώντας τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Μόνο η βιώσιμη ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή με μείωση της ανεργίας και των ανισοτήτων, μπορούν να αποκαταστήσουν την αίγλη του ευρωπαϊκού εγχειρήματος στα μάτια των ευρωπαίων πολιτών».

 

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.