Η ΔΗΜΑΡ για τη Σύνοδο Κορυφής

Η ΔΗΜΑΡ για τη Σύνοδο Κορυφής

 

Σε ανακοίνωσή της για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής, η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για ” θετικό πρόσημα για την Ελλάδα αλλά αρνητικό για την πορεία της Ένωσης”. 

 

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: ” Η Σύνοδος Κορυφής, με κύριο αντικείμενο τον προϋπολογισμό της Ε.Ε, έληξε με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα, αλλά αρνητικό για την πορεία της Ένωσης. Για τη χώρα μας εξασφαλίστηκαν σημαντικοί πόροι 4 δις επιπλέον από το αναμενόμενο πλαφόν των 14 δις, που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην επανεκκίνηση και την αναζωογόνηση της οικονομίας”.

 

Τονίζεται ότι: ”  Ο συνολικός, όμως, προϋπολογισμός κινείται πολύ κάτω από τις ανάγκες της Ένωσης για την υπέρβαση της κρίσης, για πρώτη φορά είναι ελλειμματικός και δικαιολογημένα προκαλεί τις ισχυρές ενστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

 

Η ανακοίνωση καταλήγει: ” Οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στην Ευρώπη, και μαζί τους η ΔΗΜΑΡ, αγωνίζονται για αλλαγή των συντηρητικών συσχετισμών και την προώθηση μιας Ευρώπης αλληλέγγυας, κοινωνικής, δημοκρατικής και πολιτικά ενοποιημένης”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ