Η δήλωση Βορίδη για το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, δήλωσε νωρίτερα στον Realfm 97,8, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ότι “για να είμαι απόλυτα ειλικρινής νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο ανασυντάχθηκε η κυβέρνηση αποτελεί και μια έμμεση ομολογία ότι προφανώς ο χειρισμός ως εδώ δεν ήταν αυτός που θέλαμε. Επομένως κλείνει αυτό το κομμάτι, αν θέλετε, το αυτοκριτικό και η σύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που πρέπει να εφαρμόσει τις πολιτικές που έχει ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο, όχι άλλες, αυτές τις πολιτικές πρέπει να εφαρμόσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, νομίζω ότι είναι η επόμενη φάση στην οποία θα κριθεί και το επανασυσταθέν και νεοσυσταθέν υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής”.

“Ξεκινάμε στο σημείο που είχαμε μείνει, δεν είναι στο μηδέν, γιατί έχει ψηφιστεί ο νόμος αλλά αν θέλετε όμως από την πλευρά κρισίμων διοικητικών θεμάτων που θα κρίνουν την αποτελεσματικότητα του νόμου, δηλαδή, ταχύτητα διεκπεραίωσης ασύλου, κλειστά κέντρα και επαναπροωθήσεις, αυτά είναι τρία κεντρικά ζητήματα που έχουν ψηφιστεί, η υλοποίησή τους είναι κρίσιμη για να δούμε την επιτυχία της πολιτικής αυτής” πρόσθεσε.

ΣΥΡΙΖΑ για την δήλωση Βορίδη

“Η παραδοχή ότι η επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής συνιστά ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο πεδίο, στην οποία προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, προσθέτει ένα ακόμη πολύ σοβαρό πρόβλημα στον Κυρ. Μητσοτάκη. Με τη δήλωση αυτή, ο κ. Βορίδης επιβεβαίωσε εκ των έσω αυτό που όλοι γνώριζαν αλλά δεν τολμούσαν να παραδεχτούν: ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έχει κάνει μπάχαλο στο κρίσιμο αυτό ζήτημα” αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ