Η “Αυγή” για τον Βαρουφάκη: Από γκουρού των οικονομικών μετεξεταστέος της πολιτικής

Αιχμές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη αφήνει η εφημερίδα “Αυγή” σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο “Από γκουρού των οικονομικών…μετεξεταστέος της πολιτικής”

“Το ξεκίνημα φάνταζε ιδανικό… Άριστος γνώστης των οικονομικών, πολέμιος της γερμανικής αντίληψης για την Ευρώπη και ιδιαίτερα δημοφιλής στο ελληνικό κοινό” αναφέρει στην αρχή του άρθρου η “Αυγή”. “…Τα περισσότερα ΜΜΕ όπως και τα social media αποθέωναν τον υπουργό, βλέποντας στο πρόσωπό του έναν πολιτικό που αντιτίθετο στους δανειστές”.

“Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, κυρίως όσον αφορά τον “μαθητευόμενο” πολιτικό Γιάνη Βαρουφάκη και όχι τον καθηγητή Οικονομικών. Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, την οποία χρεώθηκε, στιγματίστηκε από τη δημιουργική ασάφεια την οποία ο ίδιος παραδέχτηκε, που με τη σειρά της έβαλε σε μπελάδες την κυβέρνηση. Από τότε ο Γιάνης Βαρουφάκης επισώρευε μια πληθώρα ζημιογόνων αντιφάσεων τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο” σημειώνεται στο δημοσίευμα.

“Η φωτογράφηση στις 13 Μαρτίου για το «Paris Match», του πρώην υπουργού Οικονομικών και της συζύου του ήταν ένα  μεγάλο επικοινωνιακό φάουλ για τον υπουργό που εκείνες τις ημέρες που υποστήριζε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση, ενώ την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του είχε δημιουργήσει θόρυβο περί “λιτού βίου” ” αναφέρει η “Αυγή”.

Η Αυγή στο άρθρο της υποστηρίζει πως ο .κ  Βαρουφάκης ήταν εκ των εισηγητών για την διενέργεια του δημοψηφίσματος “Ο ίδιος φέρεται να ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των εισηγητών του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Διαβάστε όμως τι δήλωνε πριν: Θα είναι ανοησία να πάμε σε δημοψήφισμα, αφού έχουμε μια λαϊκή εντολή και τεράστια αποδοχή”. Παράλληλα αναφέρεται στην συνέντευξη που είχε δώσει ο Γ. Βαρουφάκης στον eniko και τον Νίκο Χατζηνικολάου “Κακά τα ψέματα, ένα δημοψήφισμα θα είναι δραχμή ή ευρώ”.

“Το δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε και δεν αφορούσε το δίλημμα που έθετε ο τότε υπουργός και υιοθέτησαν την κρίσιμη στιγμή οι…εταίροι αν και διαψεύστηκαν από το αποτέλεσμα”, σημειώνει η εφημερίδα.

Συνεχίζοντας τις ευθείες βολές στο πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη, κάνει λόγο για “άδειασμα”‘ στην ψηφοφορία. “Στην κρίσιμη χρονική στιγμή του δημοψηφίσματος για εξουσιοδότηση στην ελληνική κυβέρνηση με σκοπό τη διαπραγμάτευση συμφωνίας, ο κ. Βαρουφάκης άδειασε τους ψηφοφόρους του και τον κοινοβουλευτισμό, επιλέγοντας να μεταβεί στην Αίγινα για να είναι με την κόρη του, η οποία θα έφευγε για την Αυστραλία. Ανέφερε δε πως αν ήταν παρών θα ψήφιζε “ναι”. Βέβαια λίγες μέρες αργότερα ψήφισε όχι στη συμφωνία που έφεραν οι “σύντροφοί ” του, όπως αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο”.

Και καταλήγει το δημοσίευμα: “Ήταν σύνηθες για τον κ. Βαρουφάκη να διαψεύδει. Τις περισσότερες φορές όμως, διαψευδόταν η .. διάψευση. Αδόκιμα, όπως και η προσπάθεια του πράγματι “γκουρού”  του Game Theory” να θριαμβεύσει στο παιχνίδι της πολιτικής”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ