Η ατζέντα της ΔΗΜΑΡ

Η ατζέντα της ΔΗΜΑΡ

 

Τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις συζήτησε αναλυτικά η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, στην πρώτη, μετά το συνέδριο του κόμματος, συνεδρίασή της, στα γραφεία τής Αγίου Κωνσταντίνου.

Η συζήτηση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε, επικεντρώθηκε στην ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών για την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών και, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις τελευταίες ημέρες οι σχετικές συζητήσεις με κινήσεις και προσωπικότητες επιταχύνονται.

Η ΔΗΜΑΡ θα επιδιώξει, επίσης, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να έρθουν για συζήτηση στη Βουλή οι προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει για την καθιέρωση της απλής αναλογικής και την οικονομική διαφάνεια των κομμάτων («πολιτικό χρήμα»).

Ταυτόχρονα, πρόκειται να επιμείνει στη θέση της ώστε ο πρώτος γύρος για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διεξαχθεί μαζί με τις ευρωεκλογές και ο δεύτερος μία εβδομάδα αργότερα.

Ακόμη, η Εκτελεστική Επιτροπή συζήτησε θέματα οργανωτικής λειτουργίας του κόμματος, στη διάρκεια δε της συζήτησης ο Φώτης Κουβέλης ενημέρωσε ότι εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ορίζεται ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την επόμενη εβδομάδα.

Σε επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθεί ο καταμερισμός των αρμοδιοτήτων των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ