Η απάντηση του Πολάκη στον Τσακαλώτο: Ομάδα χωρίς αρχηγό είναι μηδέν

Απάντηση μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook έδωσε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Παύλος Πολάκης για τα όσα ισχυρίστηκε ο πρώτος σε συνέντευξή του στο “Βήμα”. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε ότι η προσωπολατρία δεν βρίσκει γόνιμο έδαφος στην Αριστερά και πως το αρχηγικό κόμμα είναι στα αζήτητα της Ιστορίας. Ο βουλευτής Χανίων έδωσε μια απάντηση όλο… νόημα επισημαίνονται ότι “ομάδα χωρίς αρχηγό είναι επίσης μηδέν”. Αναλυτικά ο Παύλος Πολάκης έγραψε:

“Όταν ήμουνα διευθυντής στη ΜΕΘ ,που είναι το «προκεχωρημένο φυλάκιο» της εφαρμοσμένης βαριάς κλινικής Ιατρικής η οποία απαιτεί βαθιά γνώση και συλλογική λειτουργία ΟΛΗΣ της ομάδας, από τους γιατρούς , τους νοσηλευτές ,τους φυσιοθεραπευτές ,το βοηθητικό προσωπικό κλπ. κλπ. ,υπήρχαν ΠΟΛΛΕΣ στιγμές που σε κάποια πολύ σοβαρά περιστατικά

-είτε έπρεπε να ληφθεί πολύ γρήγορα κάποια απόφαση δύσκολης παρέμβασης κρίσιμης για τη ζωή του ασθενή

-είτε κάποιος έπρεπε ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ποια στρατηγική θεραπείας θα ακολουθούνταν στον ασθενή καθώς υπήρχαν διαφορετικές (επιστημονικά στοιχειοθετημένες) απόψεις ανάμεσα στα μέλη της ομάδας. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΠΟΙΟΣ είναι ο αρχηγός…..στην προκειμένη περίπτωση ο διευθυντής της ΜΕΘ. Αν δεν το κάνει, τότε δεν μπορεί να είναι επί της ουσίας διευθυντής γιατί δεν θα σωθεί τελικά ο ασθενής. Γι’ αυτό κατέληξα και στο συμπέρασμα που το έχω πει πολλές φορές:

Αρχηγός χωρίς ομάδα είναι μηδέν ,αλλά και ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗΓΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΔΕΝ !!!!

Με λίγα λόγια και πέρα από το επιστημονικό παράδειγμα, μιλώντας για την κοινωνική εξέλιξη:

-Το ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ είναι η κίνηση των μαζών και η συλλογική τους έκφραση

-ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ είναι η προσωπικότητα που θα ηγηθεί και θα ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΕΙ-ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ αυτή την κίνηση …..

ΥΓ. Σκέψεις μετά που διάβασα κάτι συνεντεύξεις στην έγκριτη του ΔΟΜ…….περι αζήτητων της ιστορίας, την οποία ιστορία όλοι πρέπει να μελετάμε συνεχώς!!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ