Η απάντηση του Μιχελάκη στην ΚΕΔΕ

Η απάντηση του Μιχελάκη στην ΚΕΔΕ

 

Στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για τις λαϊκές αγορές απάντησε το υπουργείο Εσωτερικών , τονίζοντας ότι οι άδειες για τους μικροπωλητές στα παζάρια εκδίδονται από τους δήμους.

Το γεγονός αυτό, σημειώνει το ΥΠΕΣ, “επιβεβαιώνεται και από τις καταγγελίες του δημάρχου Περάματος και μέλους της ΚΕΔΕ Παντελή Ζουμπούλη που έκανε λόγο για κυκλώματα που δρούσαν ακόμα και μέσα στο Δήμο Περάματος, με αποτέλεσμα να απομακρύνει όπως είπε όλα τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του δήμου”.

Παράλληλα, επισημάνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, “ο Δήμαρχος ανακάλεσε όλες τις άδειες που έχουν δοθεί προκειμένου να τις επανεξετάσει κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου.”

Το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι ο Γιάννης Μιχελάκης έχει ήδη στείλει επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής,  Δημήτρη Καλογερόπουλο με την οποία τον καλεί, μετά την εντολή του Πρωθυπουργού, να διερευνήσει τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον τρόπο με τον οποίο δίνονται οι άδειες λειτουργίας υπαίθριου στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι όπως ήδη έχει ανακοινωθεί τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα επανεξετάσουν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας λαϊκών αγορών και υπαίθριου στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ