Η απάντηση του Κοτζιά στο δημοσίευμα για το σχέδιο της Τουρκίας σχετικά με τους 8 αξιωματικούς

Για αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων κάνει λόγο ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας σε δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι η Τουρκία είχε έτοιμη στρατιωτική επιχείρηση για τη μεταφορά των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2016, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016; Πού το πάει ελληνικό κέντρο συντονισμού επίθεσης σε βάρος μου; Μάλλον ομολογούν ότι δεν τους βγαίνουν Πρέσπες και προσφυγικό», αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Κοτζιάς.

Σημειώνεται ότι η ιστοσελίδα Nordic Monitor, διευθυντής της οποίας είναι ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποσγκιούρτ, παρουσιάζει έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία η επιχείρηση μεταφοράς των οκτώ στρατιωτικών ήταν έτοιμη ενώ ενήμερη για αυτήν ήταν και η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο σχέδιο επιβεβαιώνει και ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος σημειώνει ότι ήρθε σε επαφή με τον κ. Κοτζιά ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι οι οκτώ θα επιστρέφονταν το συντομότερο.

Σύμφωνα πάντα με το Nordic Monitor, το σχέδιο «κόλλησε» λόγω της απόφασης της ελληνικής Δικαιοσύνης να εξετάσει άμεσα το αίτημα των οκτώ για παροχή πολιτικού ασύλου.

Λίγο αργότερα σε δεύτερο tweet του ο κ. Κοτζιάς την τοποθέτηση πηγών του ΥΠΕΞ επί του θέματος αναφέροντας ότι: “Επειδή στελέχη ΝΔ ήταν που πρότειναν την ανταλλαγή 8 Τούρκων με τους 2 Έλληνες φαντάρους, που έφερα πίσω στην πατρίδα χωρίς ανταλλάγματα, δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι ο Νίκος Δένδιας θα υπονοούσε με ανακοίνωσή του πίστη στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε βάρος πρώην ΥΠΕΞ Ελλάδας”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ