Η απάντηση της Κούνεβα για το πόθεν έσχες

«Κάποια ΜΜΕ προσποιούνται ότι αγνοούν το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης για να κρατηθώ στη ζωή», τονίζει η Κωνσταντίνα Κούνεβα σε δήλωσή της, με αφορμή δημοσιεύματα μερίδας των ΜΜΕ για το πόθεν έσχες της.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «οκτώ χρόνια ακριβώς μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον μου, τον Δεκέμβρη του 2008, για λόγους που η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά, ορισμένα ΜΜΕ επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τα χρήματα που προσέφεραν χιλιάδες άνθρωποι για να κρατηθώ στη ζωή είναι προϊόν ύποπτου πλουτισμού».

Εξηγεί συγκεκριμένα, ότι η δήλωση του πόθεν έσχες της και όσα εμπεριέχονται σ’ αυτήν ως «καταθέσεις από δωρεές» «είναι το απόσταγμα του μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, που εκφράστηκε ηθικά αλλά και υλικά, για να μπορέσω ξαναβρώ τη φωνή μου, να ανακτήσω λίγη από την όρασή μου, να σταθώ ξανά στα πόδια μου». «Είναι τα χρήματα», προσθέτει, «που μαζεύτηκαν ευρώ το ευρώ από απλούς αλλά και επώνυμους πολίτες, από συλλογικότητες και συνδικάτα απ’ την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο». Επισημαίνει ότι χάρη σ’ αυτά τα χρήματα υποβλήθηκε και θα συνεχίζει να υποβάλλεται σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να επουλώσει κάπως τα τραύματα από την επίθεση που δέχθηκε, όπως υπογραμμίζει, ως μια μετανάστρια, συνδικαλίστρια και γυναίκα που προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα και τη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων στον κλάδο καθαρισμού.

«Θλίβομαι βαθύτατα για το γεγονός ότι αυτή η θαυμαστή αλληλεγγύη του κόσμου όχι μόνο αποκρύπτεται από ορισμένα ΜΜΕ, που προσποιούνται ότι εκπλήσσονται από τη δήλωση πόθεν έσχες μου, αλλά και επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ηθικής απαξίωσης των αγώνων, του συνδικαλισμού, της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η κ. Κούνεβα.

 

Διαβάστε επίσης

Τα παράξενα στα πόθεν έσχες υπουργών και βουλευτών – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.