Η απάντηση της Εφημερίδας των Συντακτών στον Χαρδαλιά

Προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή το δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, σύμφωνα με το οποίο με εντολή Χαρδαλιά εισήλθαν στη χώρα εμπύρετα μέλη της τουρκικής μπασκετικής ομάδας Φενέρμπαχτσε, λίγο πριν από το δεύτερο lockdown και παρά τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν τότε. Ο ίδιος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων χαρακτηρίζει “συκοφαντικό” το δημοσίευμα και κάνει λόγο για αθλιότητες σε βάρος του, δηλώνοντας ότι θα καταθέσει μήνυση και αγωγή. Σήμερα, η εφημερίδα επανέρχεται απαντώντας στον κ. Χαρδαλιά, τονίζοντας ότι έχασε την ψυχραιμία του.

Η απάντηση από την εφημερίδα

“Ο υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έχασε, χθες, εντελώς την ψυχραιμία του. Αντί να απαντήσει με επιχειρήματα στην αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών», προτίμησε να εκδώσει μια εκτενή ανακοίνωση, στην οποία περιλαμβάνει κάθε λογής υβριστικούς χαρακτηρισμούς για την εφημερίδα και τη συντάκτρια του άρθρου, απειλώντας παράλληλα ότι θα καταθέσει αγωγή και μήνυση σε βάρος μας. Το αστείο είναι ότι δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από τότε που είχε ξεσηκωθεί σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο και η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. για να καταγγείλει τον Αλέξη Τσίπρα που είχε καταφύγει στη δικαιοσύνη για όσα μυθεύματα γράφονταν για την κατοικία που νοικιάζει στο Σούνιο. Μόνο που σε εκείνη την περίπτωση είχαμε μια καταφανή κατάχρηση των δικαιωμάτων του Τύπου, με αναπαραγωγή συκοφαντιών, παρά το γεγονός ότι είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί όλα τα στοιχεία που τεκμηρίωναν την άποψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, έχουμε μια σοβαρή αποκάλυψη που κάθε σοβαρή κυβέρνηση θα έπρεπε να τη διερευνήσει πριν καταφύγει στην εύκολη λύση, τις απειλές. Χθες, η εφημερίδα μας έφερε στο φως μια πολύ σοβαρή υπόθεση που σχετίζεται άμεσα με τις κυβερνητικές μεθόδους αντιμετώπισης της πανδημίας. Ούτε με τα προσωπικά δεδομένα του Ν. Χαρδαλιά ασχοληθήκαμε ούτε με ζητήματα που δεν αφορούν τη δημόσια δράση του. Αν είχε κάποιο σοβαρό επιχείρημα να αντιτείνει ο υφυπουργός, ασφαλώς δεν θα κατέφευγε στις απειλές και τους χαρακτηρισμούς. Αθελά του, βέβαια, η αντίδραση αυτή και ο εκνευρισμός που προδίδουν οι ακραίες εκφράσεις του δηλώνουν περισσότερα από όσα νομίζει ο Ν. Χαρδαλιάς. Μέσα σε λίγες παραγράφους διέλυσε το δήθεν «ολύμπιο» ύφος που χρησιμοποιεί στις «πατρικές» απογευματινές παραινέσεις του. Ισως αυτός ο εκνευρισμός να σχετίζεται και με τα εσωτερικά ζητήματα της κυβέρνησης και να πυροδοτείται από τη διογκούμενη αντίδραση που προκαλεί η εξόφθαλμη αποτυχία των συνεργατών του Κυρ. Μητσοτάκη που έχουν αναλάβει την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο Ν. Χαρδαλιάς επιτίθεται στον Τύπο για να τον ακούσουν όσοι τον αμφισβητούν μέσα στο ίδιο το κυβερνητικό στρατόπεδο. Αλλά αυτές οι ανησυχίες του υφυπουργού δεν μπορούν να φιμώσουν τη δημοσιογραφική έρευνα. Η διερεύνηση του ζητήματος θα προχωρήσει μέχρι το τέλος”.

Η απάντηση της δημοσιογράφου που υπογράφει το θέμα

Η Άντα Ψαρρά, που υπογράφει το χθεσινό θέμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, απαντά ότι “είναι αλήθεια πως δεν μας εξέπληξε η χθεσινή δήλωση του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά σε ότι αφορά τις απειλές, την προσπάθεια εκφοβισμού, τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και την αιθαίρετη εκτίμηση ότι πρόκειται για μεθοδευμένες και κατασκευασμένες (;) αθλιότητες σε βάρος του. Εκείνο που μας εξέπληξε όμως είναι ότι ο ίδιος φροντίζει να βγάλει – επί το λαϊκότερο – την ουρά του απέξω. Δεν σχολιάζει καν τις υπόλοιπες ανατριχιαστικές αναφορές στα μηνύματα που ανταλλάχτηκαν μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων και αρκείται στο να παραθέσει στοιχεία για το πώς η Πολιτική Προστασία κλήθηκε να εξαιρέσει την πτήση, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τότε στο αεροδρόμιο δεν υπήρχε διαδικασία θερμομέτρησης. Παραβλέπει εδώ το γεγονός ότι σε όλο το διάστημα γίνονταν δειγματοληπτικές θερμομετρήσεις και κυρίως ότι ο ένας από τους δύο συνομιλούντες με μηνύματα εξέφραζε την αγωνία του, διότι οι επισκέπτες ήταν διαπιστωμένα εμπύρετοι. Επίσης, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμπλέκονται τελικά και κάποια άλλα πρόσωπα στην υπόθεση και καλεί τον εισαγγελέα να το διερευνήσει. Για ΕΔΕ βέβαια που θα εντόπιζε τα τυχόν εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν κάνει λόγο! Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι φανερό από την ανακοίνωσή του είναι η προσπάθεια να προκαταλάβει το όποιο ενδεχόμενο εισαγγελικό πόρισμα. Και δύο λόγια για την τελευταία αποστροφή της ανακοίνωσης σε ότι αφορά την “ΕΦ.ΣΥΝ.” και εμένα προσωπικά. Οι απειλές και οι χαρακτηρισμοί δεν επηρεάζουν και δεν πτοούν το είδος της δημοσιογραφίας που υπηρετούμε στην Εφημερίδα των Συντακτών. Προφανώς είναι αλλιώς μαθημένος από άλλα ΜΜΕ ο κ. Χαρδαλιάς”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ