Η απάντηση Πέτσα για την εκπομπή στο “Θράκη Net” και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Για την κριτική στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, που αφορούσε αρνητές μάσκας και συνωμοσιολόγους, ενώ το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης επιδοτήθηκε από την κυβερνητική εκστρατεία ενημέρωσης, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

“Κατ’ αρχάς, έχω μπροστά μου και την ανακοίνωση που έχει βγάλει ο τηλεοπτικός σταθμός «Θράκη Net». Από δικής μας πλευράς, έχω να πω τα εξής: Η εκστρατεία ενημέρωσης «Μένουμε σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς» ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου του 2020. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού «Θράκη Net», η εν λόγω εκπομπή προβλήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2020. Οι ημερομηνίες, λοιπόν, μιλούν από μόνες τους και κάθε σύνδεση της επίμαχης εκπομπής με την εκστρατεία ενημέρωσης, περνά στη σφαίρα του αντιπολιτευτικά γελοίου.

Αναφορικά, τώρα, με τη στάση της Κυβέρνησης έναντι τέτοιων εκπομπών -ιδίως σε μια περίοδο που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση- αποδοκιμάζουμε κάθε μετάδοση περιεχομένου που προσκρούει στην επιστημονική αντίληψη και προωθεί ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας. Εκθέτει, μάλιστα, όποιον δημιουργεί θόρυβο γύρω από τέτοιες απαράδεκτες και ανορθολογικές απόψεις και τον ΣΥΡΙΖΑ που τις αναπαράγει. Ας προσέχουν, λοιπόν, μήπως στον κατήφορο που έχουν πάρει συναντηθούν με ανάλογες περιθωριακές απόψεις” είπε ο κ. Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

“Του κυβερνητικού εκπροσώπου του φάνηκε «γελοία» η κριτική γιατί χρηματοδότησε, με δημόσιο χρήμα, κανάλι που σε εκπομπή του χαρακτηρίζει τον κορωνοϊό και τη χρήση μάσκας «συνομωσία» και καλεί πολίτες σε αυτοδικία.

Δεν του φάνηκε «γελοίο» ότι δύο μέρες κρύβεται για να μην απαντήσει στις αποκαλύψεις. Δεν του φάνηκε «γελοίο» ότι σήμερα αποδοκιμάζει αυτό που πριν λίγους μήνες χρηματοδότησε με την υπογραφή του αδιαφανώς και με λεφτά των φορολογουμένων. Δεν του φάνηκε «γελοία» ούτε καν η απάντησή του.

Δυστυχώς, το μόνο που δεν είναι γελοίο στους χειρισμούς του κ. Πέτσα, αντίθετα είναι πολύ σοβαρό, είναι οι ευθύνες του για το όργιο διασπάθισης δημοσίου χρήματος” ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ