Η Αντωνοπούλου απαντάει στον Μπακογιάννη για τον “αποκλεισμό”

«Δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός των δομών υποστήριξης των προσφύγων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως αναληθώς ισχυρίζεται ο κ. Μπακογιάννης», επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, στο οποίο διαψεύδονται οι καταγγελίες του Κώστα Μπακογιάννη περί αποκλεισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, παρότι υποστηρίζει ότι το προσφυγικό είναι εθνική υπόθεση πάνω από κόμματα και σκοπιμότητες, η δήλωση του αποδεικνύει το αντίθετο, ακολουθώντας πιστά την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ που συνδυάζει το μελόδραμα και την παραπληροφόρηση», αναφέρεται, μεταξύ άλλων στο δελτίο Τύπου.

 

 Διαβάστε εδώ αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης διαμαρτύρεται μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο facebook για δήθεν αποκλεισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη στελέχωση των δομών υποστήριξης των προσφύγων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. «Προφανώς κάποιοι δεν εκτιμούν ούτε τη συγκινητική ανταπόκριση των τοπικών κοινωνιών ούτε τις προσπάθειες που όλοι καταβάλλουμε για να στηρίξουμε μια εθνική υπόθεση, πέρα και πάνω από τα κόμματα και τις σκοπιμότητες τους», υποστηρίζει στην ανάρτησή του ο κ. Μπακογιάννης.

Για την ορθή ενημέρωση και την αποκατάσταση της αλήθειας από το Γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, ανακοινώνονται τα εξής:

Σε πρώτη φάση το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών/Μεταναστευτικής Πολιτικής και τους Δήμους των περιοχών θα υλοποιήσει πρόγραμμα 8μηνης απασχόλησης που αφορά 2.500 θέσεις εργασίας για ανέργους που θα στελεχώσουν άμεσα Hot spots, Κέντρα Φιλοξενίας και δομές υποστήριξης των προσφύγων.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λειτουργούν τρία (3) κέντρα φιλοξενίας, δύο (2) στις Θερμοπύλες, το ένα τέθηκε σε λειτουργία πριν από λίγες ημέρες και ένα (1) στη Ριτσώνα. Βάσει των αναγκών, όπως εκείνες καταγράφηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στα εν λόγω κέντρα σε πρώτη φάση θα προσληφθούν συνολικά 150 άτομα.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και σε δεύτερη φάση η οποία θα περιλαμβάνει την πρόσληψη επιπλέον 2.500 ανέργων με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις δομές υποστήριξης των προσφύγων.

Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός των δομών υποστήριξης των προσφύγων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως αναληθώς ισχυρίζεται ο κ. Μπακογιάννης. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, παρότι υποστηρίζει ότι το προσφυγικό είναι εθνική υπόθεση πάνω από κόμματα και σκοπιμότητες, η δήλωση του αποδεικνύει το αντίθετο, ακολουθώντας πιστά την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ που συνδυάζει το μελόδραμα και την παραπληροφόρηση».

  

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία Μπακογιάννη: Απέκλεισαν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ