Η αγόρευση-καταπέλτης της εισαγγελέως για τον Άκη

Η αγόρευση-καταπέλτης της εισαγγελέως για τον Άκη

Σε μια κόλλα χαρτί τυλίγει η εισαγγελέας Γ. Αδειλίνη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, όπως φαίνεται από την αγόρευσή της, κατά τη διάρκεια της δίκης του πρώην υπουργού στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η εισαγγελέας της έδρας δεν άφησε στο απυρόβλητο ούτε τον συνεργάτη του Ακη Τζοχατζόπουλου, Γιάννη Μπέλτσιο, τον οποίο χαρακτήρισε ταμία του πρώην υπουργού.

«Ο Ακης Τσοχατζόπουλος ήρθε σε συνεννόηση με εκπροσώπους κολοσσιαίων εταιριών από τους οποίους ζήτησε και πήρε χρήματα για να αναθέσει σε αυτές τις συμβάσεις. Γνώριζε και αδιαφόρησε όπως αποδείχθηκε ότι το κόστος θα μετακυλιόταν στον λαό που τον οδήγησε στα ύπατα αξιώματα και ήταν ήδη καταχρεωμένος» είπε η κ. Αδειλίνη.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ TOR M1: «Από το άνοιγμα των λογαριασμών του Νίκου Ζήγρα αποδεικνύεται ότι ο Αλ Σαγιάντ Φουντ και ο Βλάσης Καμπούρογλου, που πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες αιτίες, ανέλαβαν με την μεσολάβηση του Ντίνου Μιχαηλίδη την επιχείρηση δωροδοκίας του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Η συνδρομή των Αλ Σαγιαντ Φουντ και Καμπούρογλου στην διανομή των παράνομων πληρωμών ήταν σημαντική. Ο χώρος που επελέγει ήταν αυτός των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων».

Πώς μεθοδεύτηκε η δωροδοκία

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, «στους λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα κατέληγαν από το 1997 όλα τα χρήματα του Ακη Τσοχατζόπουλου. Είναι προφανές ότι ο Ζήγρας δεν γνώριζε και δεν μπορούσε να παρακολουθήσει όλους τους παράνομους λογαριασμούς του πρώην υπουργού. Είναι προφανές ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος από τότε που σχεδίασε τη δωροδοκία του είχε συλλάβει και τον τρόπο ξεπλύματος, στην αγορά Realestate αφού ήταν και πολιτικός μηχανικός.

Σημαντικό ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος προς τον Ακη Τσοχατζόπουλο, έπαιξε το γραφείο Μελά-Αντωνιάδη.

Από τις καταθέσεις του Ματαντού, την αγωγή της Dolmarton κ.ά, προκύπτει ότι στελέχη της Ferrostaal που είχε προϊστορία στις δωροδοκίες, όταν περιήλθε σε γνώση της το 1996-1997 ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για υποβρύχια, αποφάσισε όπως είχε κάνει και στην Σαουδική Αραβία προτύτερα, να χρησιμοποιήσει ομάδα προσώπων που θα ερχόταν σε επαφή στην Ελλάδα με παράγοντες λήψης αποφάσεων. Μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Μπέλτσιος στενός συνεργάτης και φίλος του Ακη Τσοχατζόπουλου τον οποίο ο πρώην υπουργός συνέστησε στην Γερμανική Κοινοπραξία».

Και κατέληξε: «Ο Μπέλτσιος εισέπραττε μίζες για λογαριασμό του Ακη Τσοχατζόπουλου. Από τα 37,3 εκατ. ευρώ της Ferrostaal προς Dolmarton το 1/3 δηλαδή τα 12,4 εκ πήγαν σε αξιωματούχους στην Ελλάδα και άγνωστο ποσό εξ αυτών είχε αποδέκτη τον πρώην υπουργό.

Προκύπτει ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος από 5-9-1996 έως 23-10-2001 προκειμένου να προωθήσει τις συμβάσεις των υποβρυχίων και των ΤOR M1 δωροδοκήθηκε εξακολουθητικά από τις παραπάνω εταιρίες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ