H διαμόρφωση ενός “νοτίου άξονα” στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα – Ρέντσι

Η δυνατότητα να διαμορφωθεί ένας «νότιος άξονας», βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη οι χώρες του νότου να διαμορφώσουν τη δική τους αναπτυξιακή πρόταση, μία ιδέα που στηρίζουν ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα. Παράλληλα, συμφώνησαν ότι στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας μεσογειακός πόλος, για να υπάρξει μια νέα ισορροπία στην Ευρώπη και να δημιουργηθεί μια πιο κοινωνική Ευρώπη, μπορούν να ενταχθούν κι άλλες χώρες, όπως η Ισπανία.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 9 Ιουλίου στη Βαρσοβία, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι η Σύνοδος των Ευρωπαίων προοδευτικών ηγετών και αξιωματούχων, στην οποία μετέχει και ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και άλλους ομολόγους του, για τη στάση που τήρησαν στο βρετανικό δημοψήφισμα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Τσίπρας: Το ελληνικό δημοψήφισμα αντιμετωπίστηκε πιο επιθετικά από ότι το βρετανικό

Τσίπρας: Ελπίζω το Brexit να αποτελέσει την αφύπνιση των ευρωπαϊκών λαών – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ