H απάντηση του Χρυσοχοΐδη γιατί δεν πέταξε το Beriev τη Δευτέρα

Για την κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα σε Βίλια και Κερατέα ενημέρωσε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας και στο ερώτημα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν πέταξε το ρωσικό Beriev τη Δευτέρα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι το ρωσικό αεροσκάφος δεν συμμετείχε στις χθεσινές επιχειρήσεις  καθώς «λόγω συμπλήρωσης των ωρών πτήσης βρισκόταν σε προγραμματισμένη συντήρηση από τις 13 Αυγούστου». Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι αυτή τη φορά «η συντήρηση ήταν πιο ενδελεχής» στο πλαίσιο του πρόσφατου δυστυχήματος που έγινε στην Τουρκία με ίδιο τύπο αεροσκάφους.

«Στη Λαυρεωτική η φωτιά είναι πλέον οριοθετημένη, με μικρές καύσεις, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν 8 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη», επισήμανε ακόμη ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Στα Βίλια η κατάσταση είναι καλύτερη. Αντιμετωπίσαμε πολλές αναζωπυρώσεις. Εκκενώθηκε το γηροκομείο “Παναγία Φανερωμένη”. Επιχειρούν 370 πυροσβέστες με 130 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρο, καθώς επίσης 143 πυροσβέστες από την Πολωνία με 46 οχήματα και 40 στελέχη του στρατού», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όπως τόνισε «όλοι παραμένουμε σε επιφυλακή, καθώς οι συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών θα παραμείνουν και τις επόμενες ημέρες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ