Guardian: Η Χρυσή Αυγή έχει παρεισφρύσει στην ΕΛΑΣ

Guardian: “Η Χρυσή Αυγή έχει παρεισφρύσει στην ΕΛΑΣ”

Η Χρυσή Αυγή έχει παρεισφρήσει στην Ελληνική Αστυνομία σε διάφορα επίπεδα, δηλώνει υπό καθεστώς ανωνυμίας ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ σε μίνι ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής που προβάλλει η εφημερίδα Guardian στην ιστοσελίδα της.

“H δραστηριότητα της οργάνωσης είναι γνωστή στις αρχές εδώ και χρόνια καθώς παρακολουθoούνταν, μεταξύ άλλων, από την υπηρεσία πληροφοριών”, ισχυρίζεται ο αξιωματικός, που επιρρίπτει την ευθύνη σε διαδοχικές κυβερνήσεις και στην ηγεσία της αστυνομίας για το γεγονός ότι επέλεξαν να μην απομονώσουν και να μην αποκόψουν τους «θύλακες φασισμού» που γνωρίζουν ότι υπάρχουν στο σώμα.

Προσθέτει ότι οι αρχές επιτρέπουν την παρουσία ακροδεξιών στοιχείων στην αστυνομία ώστε «να τους χρησιμοποιήσουν αύριο για δικούς τους σκοπούς». Αναφέρει μάλιστα, ότι ίσως ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί ως προβοκάτορες σε διαδηλώσεις αριστερών ώστε να προκληθούν επεισόδια.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας διαψεύδει, πάντως, τα περί εδραίωσης ακροδεξιών στοιχείων στους κόλπους της αστυνομίας και τα περί χρησιμοποίησής του κατά άλλων πολιτικών ομάδων.

Παραδέχεται ότι μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά συνέργειας ή ανοχής αστυνομικών απέναντι στη Χρυσή Αυγή, αλλά σημειώνει ότι είναι «άδικο» να κατηγορείται όλο το σώμα.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στο περιστατικό με την Λιάνα Κανέλλη και τον Ηλία Κασιδιάρη.

Εν τω μεταξύ, σε εκτενέστατο ρεπορτάζ-άρθρο της για την ίδια εφημερίδα η συνεργάτης του Guardian Μαρία Μαργαρώνη περιγράφει την πορεία και την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Σημειώνει ότι επί τρία χρόνια η οργάνωση «που νομιμοποιείται από τη δημοκρατία και τα ΜΜΕ», διώκει βίαια μετανάστες χωρίς να ενοχλείται από την αστυνομία, ενώ εσχάτως επιτίθεται κατά ομοφυλόφιλων και αριστερών.

αρατίθενται μαρτυρίες μεταναστών που δηλώνουν θύματα επιθέσεων της Χρυσής Αυγής, ενώ η δημοσιογράφος παρομοιάζει την κατάσταση «σχεδόν» με την εποχή μεταξύ της κατοχής και του εμφυλίου, «όταν συνεργάτες των Γερμανών υποδαύλιζαν μίσος για την αριστερή αντίσταση».

Η συντάκτρια μιλά επίσης με οπαδούς της Χρυσής Αυγής διαφόρων ηλικιών που εξηγούν γιατί υποστηρίζουν την οργάνωση.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ