Γκρίνια από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Γκρίνια από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

 

Το μέλλον της δημοτικής αστυνομίας ήταν το βασικό θέμα συζήτησης του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε το απόγευμα. 

Σύμφωνα με το MEGA, υπήρξε γκρίνια η οποία εστιάστηκε στο θέμα των υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας και των υπαλλήλων στους δήμους. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δέχονται πολύ μεγάλη πίεση από τους “πράσινους” δημάρχους και τους περιφερειάρχες. Ωστόσο, δεν τίθεται θέμα μη ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Υπάρχουν δύο προτάσεις λοιπόν: ή να αποσυρθεί το θέμα της δημοτικής αστυνομίας ή να υπάρχει εναλλακτική λύση η οποία θα μπει στο πολυνομοσχέδιο. Δηλαδή, αυτό που προτείνουν είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί να πάνε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά να παραμείνουν για τις δουλειές των δήμων, ώστε να μην μείνουν ανοχύρωτοι.

Επίσης, “γκρίνια” επικρατεί και γιατί μέσα στην “δεξαμενή” αυτή συμπεριλήφθησαν και άλλες κατηγορίες που είχαν νομιμοποιηθεί με το νόμο Παυλόπουλο, όπως οι αγροφύλακες και οι καθαρίστριες.

Η πιο χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Πάρι Κουκουλόπουλο, ο οποίος προοριζόταν για τη θέση του Γιάννη Μιχελάκη και είχε διατελέσει δήμαρχος Κοζάνης.

Τόσο σε δηλώσεις του στον Real Fm όσο και στο ΚΤΕ ο κ. Κουκουλόπουλος είπε ουσιαστικά ότι αυτό που έγινε με τη δημοτική αστυνομία είναι ο ορισμός του οριζόντιου μέτρου γιατί όλοι αυτοί έχουν προσληφθει με κριτήρια ΑΣΕΠ. Εξάλλου ο κ. Κουκουλόπουλος διερωτήθηκε γιατί αντί να διώξουν τους δημοτικούς αστυνομικούς,δεν καταργούν δύο υπουργεία-το Μακεδονίας Θράκης και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο χαρακτήρισε γραμματεία παρά το Πρωθυπουργώ.

 

Όλοι στο ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν να προτείνουν στον Ευάγγελο Βενιζέλο να προτείνουν να συγκληθεί το εθνικό συμβούλιο μεταρρύθμισης για να δουν πως μπορεί να γίνει αυτή η αξιολόγηση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ