Γκιουλέκας στον Realfm 97,8: Θα πουν ‘ναι’ σε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία που ισοδυναμεί με το ξεπούλημα της Μακεδονίας

“Σήμερα θα σηκώσουν το χεράκι τους και θα πουν ‘ναι’ σε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία που ουσιαστικά ισοδυναμεί με το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται”, είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Πέραν από το γεγονός ότι χαρίζουμε την ταυτότητα των Μακεδόνων, αναγνωρίζουμε τη γλώσσα τους ως μακεδονική, τι θα πούμε στα παιδιά μας στη Φλώρινα, στη Θεσσαλονίκη, στη Δράμα, στην Καβάλα, στις Σέρρες, στην Κοζάνη, στη Μακεδονία; Τι θα τους πούμε; Ότι οι Μακεδόνες από εδώ και εμπρός είναι πάνω από τα βόρεια σύνορά μας; Ας πάει να το πει ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοι του. Σήμερα θα σηκώσουν το χεράκι τους και θα πουν ‘ναι’ σε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία που ουσιαστικά ισοδυναμεί με το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται” δήλωσε ο κ. Γκιουλέκας και πρόσθεσε:

“Το θέμα είναι ότι εάν αρχίσεις να υποχωρείς, δεν έχει σταματημό η κατρακύλα. Εάν την πάρεις την κατρακύλα μετά θα πας μέχρι τέλους. Μην ξεχνάτε και το τι εικόνα δίνει η Ελλάδα με αυτή της τη στάση εδώ, ότι κάτω από πιέσεις έρχεται και αυτό που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε παραδώσει δηλαδή την ταυτότητα και τη γλώσσα στους Σκοπιανούς, το κάνει η κυβέρνηση του Τσίπρα. Σκεφτείτε λοιπόν αυτό πώς το λαμβάνει υπόψη της πια η Άγκυρα, τα Τίρανα, όταν βλέπουν ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που κάθε φορά που πιέζεται, υποχωρεί και παραδίδει… Δώσαμε το μείζον, ταυτότητα, γλώσσα και όνομα, δέσαμε τα χέρια μας μόνοι μας. Η Ελλάδα μπήκε στον τοίχο αυτή τη στιγμή και είναι στριμωγμένη, υπογράψαμε ότι αυτή η συμφωνία θα είναι αμετάκλητη, δεχτήκαμε το ατιμωτικό να μην υπάρχει καν αναφορά στην ελληνική Μακεδονία”.

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ο βουλευτής της ΝΔ είπε: “Νομίζω ότι όλα αυτά τα κροκοδείλια δάκρυα τα κατόπιν εορτής δεν πείθουν κανέναν. Κατηγόρησε τον Τσίπρα για τη Novartis, κατηγόρησε τον Κοτζιά ότι τα πήρε από τον Σόρος, αλλάζουν μηνύσεις μεταξύ τους. Όταν ήρθε η ώρα όμως για την ψήφο εμπιστοσύνης την προηγούμενη εβδομάδα ξαφνικά βρέθηκαν τέσσερις από τους ΑΝΕΛ οι οποίοι ψήφιζαν, τους δύο τους διέγραψε ο Πάνος Καμμένος τους άλλους δύο τους έχει μέσα. Ψηφίζουν υπέρ του Τσίπρα και τους έχει βουλευτές του αλλά κατά τα άλλα κατηγορεί τον Τσίπρα. Αυτή την περίεργη αριθμητική, αλλά και όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, νομίζω ότι δεν πείθει πια ότι τους πιο σκληρούς φανατικούς οπαδούς των ΑΝΕΛ και των Συριζαίων… Ένα μνημείο πολιτικής καταισχύνης το ότι προσπαθούν με δανεικούς και ετερόκλητους βουλευτές να περάσουν μία τέτοια συμφωνία που ουσιαστικά υποθηκεύει και το μέλλον των επόμενων γενεών. Είναι ντροπή”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ