Γκιουλέκας: Πρέπει να πέσουν κεφάλια γι’ αυτό που έγινε

“Είναι μια ζημία που υπέστη η εικόνα και το κύρος της ΝΔ, κάτι που στο κάτω κάτω δεν της αξίζει. Γι’ αυτό πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και να αποδοθούν, να πέσουν κεφάλια γι’ αυτό το οποίο έγινε” είπε ο βουλευτής του κόμματος, Κώστας Γκιουλέκας, σχολιάζοντας τη χθεσινή ακύρωση της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας.

Ο κ. Γκιουλέκας, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», είπε πως συντάσσεται με την πρόταση των 16 συναδέλφων του για άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας και προτείνει να “παγώσει” η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου για να μην επαναληφθεί και πάλι το ίδιο πρόβλημα.

“Θεωρώ ότι πρέπει να παγώσουν οι διαδικασίες για κάποιο διάστημα προκειμένου να είμαστε έτοιμοι, όταν θα ξανακαλέσουμε τον κόσμο για να μην πάθουμε το χθεσινό φιάσκο” ανάφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν εκτιμά ότι θα προστεθούν και άλλοι υποψήφιοι, ο κ. Γκιουλέκας απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση που η διαδικασία επαναληφθεί μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα μιας ή δύο εβδομάδων από σήμερα. “Αν όμως αναβληθεί (σ.σ. η εκλογή) για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα και πάει 1 με 2 μήνες πίσω σαφώς εκεί μπορεί οποιοσδήποτε θελήσει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, λέγοντας ότι έχουν αλλάξει και τα περιστατικά” τόνισε.

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι θα πρέπει να ξαναγίνουν άμεσα εκλογές, ο κ. Γκιουλέκας διαφώνησε, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να παγώσουν οι διαδικασίες, να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα και να τεθούν όλα τα ζητήματα επί τάπητος. “Πιστεύω ότι θα χρειαστούμε κάποιο χρόνο να πάμε ξανά και να καλέσουμε τον κόσμο. Δε νομίζω ότι είναι θέμα που μπορεί να τελειώσει σε 5 – 10 μέρες” ανάφερε.

Για το ενδεχόμενο αντικατάστασης και του κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Γκιουλέκας είπε ότι δεν είναι αυτό το ζητούμενο, υπενθύμισε ότι ο μεταβατικός πρόεδρος είναι περιβεβλημένος και με τις υπογραφές των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας και τόνισε ότι σε περίπτωση που αντικατασταθεί μόνο ζημία μπορεί να φέρει στη ΝΔ.

Καταλήγοντας επέρριψε τις μεγαλύτερες ευθύνες για τα χθεσινά γεγονότα στην εφορευτική επιτροπή και ζήτησε την άμεση απομάκρυνση όλων των μελών. “Είναι υπαίτιοι γι’ αυτή την κατάσταση. Πρέπει να παραιτηθούν και αν δεν παραιτηθούν πρέπει να απομακρυνθούν” είπε και επισήμανε ότι η ματαίωση των εκλογών γέμισε θλίψη και οργή τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους, που η ίδια η ΝΔ προσκάλεσε στις κάλπες.

Διαβάστε επίσης:

Ξέσπασμα Μεϊμαράκη – “Εγώ παραιτούμαι, ας παραιτηθούν και οι άλλοι” – ΒΙΝΤΕΟ

Η εμπιστευτική επιστολή του Μητσοτάκη στον Μεϊμαράκη

Συνεργάτες του Σαμαρά: Κάνουν λάθος όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν με κουτοπονηριές

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ