Γιώργος Τσίπρας στον Realfm 97,8: Πρέπει να πάμε καλά στις ευρωεκλογές – Καλή τύχη στο νέο μόρφωμα

Είναι ένα στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ οι ευρωεκλογές τόνισε ο Γιώργος Τσίπρας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και του Αντώνη Δελλατόλα, ενώ χαρακτήρισε ως «νέο μόρφωμα» την κίνηση των 11 αποχωρήσαντων βουλευτών, εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι εκτός από την συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας πιθανόν σκοπεύουν να κατέβουν στις ευρωεκλογές.

Όπως υπογράμμισε, «τώρα ξεκινήσαμε χωρίς εσωστρέφεια να ξεδιπλώνουμε την πολιτική μας» και εκτίμησε ότι «υπάρχει χρόνος μέχρι τις ευρωεκλογές να αποτυπωθεί μία άλλη εικόνα και ένας μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που έχει περισσότερη σχέση με την κοινωνία». «Πρέπει να πάμε καλά στις ευρωεκλογές, αυτό είναι τελείως ανεξάρτητο από την πορεία που θα ακολουθήσει το άλλο μόρφωμα. Θεωρώ ότι οτιδήποτε κάτω από 17,8% δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία σε καμία περίπτωση και πρέπει να στοχεύσουμε πιο ψηλά, να ξαναμπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια τροχιά ανάκαμψης και διεκδίκησης της εξουσίας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Τσίπρας τόνισε ότι «αποδεικνύεται ότι οι λόγοι της αποχώρησης ήταν προσχηματικοί, δηλαδή ο πραγματικός λόγος που αποχώρησαν άρον άρον χωρίς να περιμένουν να δώσουν κάποια μάχη είτε στο συνέδριο είτε μέσα στα κομματικά όργανα ήταν για να κατέβουν στις ευρωεκλογές με ανταγωνιστικό σχήμα και αυτό λέγεται πολιτικός αμοραλισμός» και ευχήθηκε «καλή τύχη στο νέο μόρφωμα».

Σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, τόνισε πως «δεν θεωρώ ότι πάει να πιάσει την φοροδιαφυγή η κυβέρνηση, θέλει απλά να αυξήσει τους φόρους, τελείως αντίθετα με ότι υποσχόταν προεκλογικά».

Ερωτηθείς για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, ανέφερε ότι «είναι σίγουρα θετικό σε κάθε περίπτωση να υπάρχει ήρεμο κλίμα και να παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας. Με βάση όλες τις δηλώσεις Ερντογάν το τελευταίο διάστημα κι άλλων αξιωματούχων της Τουρκίας δεν πρέπει να περιμένουμε μία βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που υπάρχουν μεταξύ μας. Θα έλεγα αντίθετα ότι υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι και δεν ξέρω αν υπάρχει προετοιμασία και στρατηγική από ελληνικής πλευράς».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ