Γιώργος Τσίπρας: «Να σηκώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, να διαψεύσουμε τα όποια αρνητικά σενάρια μπροστά στις ευρωεκλογές»

Για το πού βρίσκεται η χώρα και οικονομία της, αλλά και για το «τι κόμμα θέλουμε» μίλησε ο Γιώργος Τσίπρας. Είπε ότι είναι επίπλαστη η εικόνα πως η οικονομία έχει μπει σε έναν ενάρετο κύκλο όπως διατείνεται η κυβέρνηση, και πως «αυτό που συμβαίνει είναι ότι διευρύνονται οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, απαξιώνονται και ιδιωτικοποιούνται τα δημόσια αγαθά, καταλύεται το κράτος δικαίου, στοχοποιείται η νέα γενιά και τα δικαιώματά της. Όλοι οι δείκτες δείχνουν την Ελλάδα να μοιάζει με τις περιπτώσεις της ανατολικής Ευρώπης».

Είπε ότι «το οικονομικό μοντέλο που κυριαρχεί σήμερα είναι το μοντέλο της φτηνής μισθωτής εργασίας, χαμηλοί μισθοί και χαμηλού κόστους κοινωνικές υπηρεσίες. Συντελείται μια μεγάλη αναδιανομή πλούτου γιατί η φθηνή εργασία γίνεται φθηνότερη εξαιτίας της εκρηκτική άνοδο τιμών και της ακρίβειας, η αγοραστική δύναμη των μισθών εξανεμίζεται και τα υπερκέρδη μερικών εκατοντάδων εταιρειών εκτοξεύονται». Σημείωσε ότι «υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα και το πρόσφατο ψήφισμα κόλαφος του ευρωκοινοβουλίου είναι επιβεβαίωση όλων αυτών», προσθέτοντας ότι «η διαπλοκή αποτελεί ένα από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και για την οικονομία».

Μιλώντας για το κόμμα από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι κεντρικός στόχος της επόμενης περιόδου πρέπει να είναι «να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να ριζώσει στην κοινωνία, να αποκτήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεπίδρασης με όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς εκπροσώπησης. Τόνισε ότι «πριν από αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανοίξει τις πόρτες των Οργανώσεων Μελών σε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, σε κάθε δημοκρατικό πολίτη που επιθυμεί να βοηθήσει να συμμετέχει, από όποιο κοινωνικό χώρο κι αν ανήκει και όποιο πολιτικό παρελθόν κι αν προέρχεται». «Το φαινόμενο του face control και των κλειστών οργανώσεων μας ταλαιπώρησε παίρνει τέλος. Η λειτουργία των Ο.Μ. και του κόμματος συνολικά οφείλει να υπηρετεί αυτό το άνοιγμα και τη γείωση», είπε.

«Κόμμα των μελών λοιπόν», τόνισε, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι αυτό σημαίνει λειτουργία από τα κάτω αλλά και λογοδοσία της κομματικής ηγεσίας για λάθη και παραλείψεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κόμμα ανοιχτό, μαζικό, λαϊκό και όχι κλειστό κλαμπ, είναι δημοκρατικός στην εσωτερική του λειτουργία. «Η συλλογική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα στο ηγετικό επίπεδο είναι κρίσιμο στοιχείο της πολιτικής ενότητας και της δημοκρατίας μέσα στο κόμμα, αλλά και της αποτελεσματικότητάς μας. Κανένα στέλεχος δεν είναι πάνω από το κόμμα. Το κόμμα ταυτόχρονα σέβεται τις απόψεις κάθε μέλους και διασφαλίζει μία λειτουργία που αυτές οι απόψεις εκφράζονται και συντίθενται σε συλλογικά όργανα του κόμματος», συνέχισε.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εν κινήσει που αδιάκοπα διορθώνει τα λάθη του, λέει τα πράγματα με το όνομά τους, δεν φοβάται να θίξει τα κακώς κείμενα. Ο κ. Τσίπρας είπε καταληκτικά ότι «έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καθήκον, να σηκώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να ξανασηκώσουμε το μπόι μας, να διαψεύσουμε τα όποια αρνητικά σενάρια μπροστά στις ευρωεκλογές. Δεν το έχουμε μόνο εμείς ανάγκη και η Ιστορία μας, αλλά η ελληνική κοινωνία».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ