Γιώργος Φίλης στον Realfm 97,8: Ο Ερντογάν μας χρειάζεται τώρα για να τον ξεπλύνουμε στα μάτια της Δύσης

«Το καλό σενάριο για την πατρίδα μας θα είναι να κερδίσουμε χρόνο και με κάποιο τρόπο να διασφαλιστεί ότι θα διάγουμε έναν ήρεμο βίο για ένα χρονικό διάστημα και δεν θα έχουμε την ένταση που είχαμε τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο διδάκτωρ γεωπολιτικής και αναλυτής ειδικών θεμάτων, Γιώργος Φίλης, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Αν θεωρούμε όμως ότι υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να αλλάξει και να βρούμε κάποια λύση με βάση το διεθνές δίκαιο και τα συμφέροντα της χώρας μας, τα οποία συνάδουν με το διεθνές δίκαιο, δεν νομίζω. Η συνέντευξη του Ερντογάν που θέτει το χρώμα από πλευράς Τουρκίας για όλη τη διαδικασία δεν μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, διότι παρά τα ωραία λόγια, η ουσία παραμένει» πρόσθεσε.

«Δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα, να μην είμαστε αφελείς, η Τουρκία έχει συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, ο Ερντογάν μας χρειάζεται τώρα για να τον ξεπλύνουμε στα μάτια της Δύσης για να δείξει ότι είναι συνομιλητής της Δύσης επί της ουσίας, χρειάζεται χρήματα, άρα πρέπει να κατευνάσει την ΕΕ και χρειάζεται οπωσδήποτε τα F-16» σχολίασε ο κ. Φίλης.

«Οι Τούρκοι μας έχουν περισσότερη ανάγκη αυτή τη στιγμή, από όσο έχουμε εμείς τους Τούρκους. Άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ