Γιατρομανωλάκης στον Realfm 97,8: Όσο ο κλάδος του Πολιτισμού επηρεάζεται από την πανδημία, θα τον στηρίζουμε

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης για τον κλάδο του πολιτισμού σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
“Ο πολιτισμός είναι από τους κατεξοχήν κλάδους που πλήττονται από την πανδημία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Κάναμε ειδικά μέτρα, όπως ο σχεδιασμός του μητρώου καλλιτεχνών, που ακόμη και σήμερα λειτουργεί και στηρίζει καλλιτέχνες με ένα μηνιαίο επίδομα. Επίσης, κάναμε προγράμματα όπως η επιδότηση θέσεων για κινηματογράφους, συναυλιακούς χώρους, θέατρα. Με αυτό ουσιαστικά η πολιτεία καλύπτει ένα ποσοστό από τις θέσεις που έπρεπε να μείνουν κενές λόγω των ορίων πληρότητας πριν τον εμβολιασμό αλλά και τώρα που όλοι οι χώροι πολιτισμού είναι αμιγείς χώροι” περιέγραψε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού.
“Όσο θα υπάρχει θέμα και όσο ο κλάδος επηρεάζεται από την πανδημία, θα τον στηρίζουμε. Μέχρι στιγμής πάνω από 450 εκατ. έχουν διοχετευτεί στον κλάδο του Πολιτισμού από την Πολιτεία με οποιαδήποτε μορφή στήριξης” πρόσθεσε.
“Τώρα που όπως ανακοίνωσε και ο Πρωθυπουργός, οι χώροι του Πολιτισμού είναι αμιγείς όλοι έχουμε εισηγηθεί μία τροπολογία, έτσι ώστε να μην πληγεί η ρευστότητα. Αν υπήρχαν άτομα που είχαν κλείσει εισιτήρια για μικτούς τότε χώρους, πριν την αλλαγή, να μην χάσουν το εισιτήριό τους, αλλά να μετατραπεί σε ένα voutcher ώστε και τα θέατρα να μπορέσουν να το εξαργυρώσουν μετά και να μην πληγούν οι παραγωγές και οι άνθρωποι αυτοί αν εν τω μεταξύ εμβολιαστούν να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση αυτή ή κάποια άλλη παράσταση στη θέση της” σημείωσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ