Για αυταρχισμό κατηγορεί τον Αρβανιτόπουλο ο ΣΥΡΙΖΑ

Για αυταρχισμό κατηγορεί τον Αρβανιτόπουλο ο ΣΥΡΙΖΑ

Την κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας κατακρίνει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, επισημαίνοντας πως ο αυταρχισμός και ο εκφοβισμός δεν θα περάσει, ενω παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό δρόμο που ακολουθεί.  

«Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας έδειξαν για μια ακόμα φορά το αυταρχικό τους πρόσωπο. Η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που εκδηλώθηκε με κλήση στην ασφάλεια μετά από εισαγγελική εντολή, μελών του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΠΑ, δεν έχει προηγούμενο και μας επαναφέρει στις μαύρες μέρες που το «συνδικαλιστικό» της ασφάλειας μεσουρανούσε.

Η ενέργεια αυτή που στοχεύει στον εκφοβισμό και τη συκοφάντηση των αγωνιζόμενων για 14 εβδομάδες, διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελεί την επίσημη κατρακύλα στον αυταρχισμό από την πλευρά των δυνάμεων του μνημονιακού τόξου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, τάσσεται σταθερά στο πλευρό των αγωνιζόμενων διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό της δρόμο. Σε κάθε περίπτωση θα μας βρουν απέναντι. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντισταθούν και να αποκρούσουν μαζικά και οργανωμένα την κυβερνητική επίθεση».  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ