Γεροβασίλη στον Realfm για ηχητικό Μιωνή: Το να μιλάει ένας υπουργός με έναν επιχειρηματία δεν είναι ανάρμοστο

“Το να μιλάει ένας υπουργός με έναν επιχειρηματία δεν είναι ανάρμοστο. Έδωσε ο ίδιος απαντήσεις για τον τρόπο και πήρε και την ευθύνη για το ύφος της συνομιλίας. Βεβαίως τις θεωρώ πειστικές τις απαντήσεις, διότι είμαι απολύτως βέβαιη ότι ο κ. Παππάς δεν ενέχεται σε άλλα θέματα… Θα σας παραπέμψω στο απόσπασμα, σε αυτό για το οποίο καταγγέλλουμε εμείς ότι παρέλαβε χθες η προανακριτική, έφερε ο κ. Μιωνή από ιδιώτη πραγματογνώμονα και κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή χθες την πραγματογνωμοσύνη για το ηχογραφημένο αυτό υλικό. Εκεί, διαφαίνεται στην εξέταση ότι δεν προκύπτει αυτό το οποίο συζητούνταν τόσες μέρες, δηλαδή ότι ο κ. Παππάς μιλάει για υπουργούς, αλλά παραπέμπει ευθέως και φαίνεται από το πού κόπηκε και το πού ράφτηκε αυτή η συνομιλία που ήρθε στην προανακριτική ότι σταματάει σε επίμαχα σημεία που ο κ. Μιωνή αρχίζει να αναφέρεται στην κ. Μαρέβα. Ο ιδιωτικός πραγματογνώμονας είπε ότι αυτό είναι γνήσιο αλλά αρχίζει και σταματάει σε σημεία που έχει επιλέξει ο κ. Μιωνή”, είπε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Δεν μπορεί να σου ζητούνται όλα όσα φαντάζεται η πλειοψηφία ότι ενοχοποιούν την πλευρά του κ. Παπαγγελόπουλου και με τις προεκτάσεις, γιατί στον κ. Τσίπρα θέλουν να φτάσουν, και από την άλλη από την πλευρά της υπεράσπισης έχουν κοπεί μάρτυρες. Δηλαδή ο κ. Παπαγγελόπουλος ως κατηγορούμενος προφανώς θα έπρεπε να του δοθεί η δυνατότητα να φέρει και ο ίδιος τα επιχειρήματά του, πράγμα το οποίο δεν έκανε η εξεταστική επιτροπή. Εδώ, έχω και μία πολιτική εκτίμηση η οποία λέγεται ότι αυτές είναι ύστατες κινήσεις αντιπερισπασμού της ΝΔ για να συγκαλύψει τα πραγματικά προβλήματα και όσον αφορά το σκάνδαλο Νοvartis αλλά και την πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην ελληνική οικονομία, είναι αντιπερισπασμός καθαρός”, σημείωσε η κ. Γεροβασίλη.

Σχετικά με την υπόθεση Novartis και τον συμβιβασμό στις ΗΠΑ η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “ο συμβιβασμός και το κείμενο του συμβιβασμού απέδειξε ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο και βεβαίως και σκάνδαλο και στη χώρα μας και όχι αυτό το οποίο φρόντιζε τόσο καιρό και η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής αλλά και η ΝΔ ότι ήταν σκευωρία. Η παράνομη δράση της Νοvartis ήταν να προσπαθεί να επηρεάσει αξιωματούχους προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να επηρεάσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης, όσον αφορά το θέμα της πολιτικής φαρμάκου και της τιμολογιακής πολιτικής, το θέμα των συνταγογραφήσεων είναι άλλο θέμα το οποίο αφορά και γιατρούς. Το κείμενου του συμβιβασμού δεν θα μπορούσε να αναφερθεί σε πολιτικά πρόσωπα στη χώρα μας, αυτή είναι η δουλειά της ελληνικής Δικαιοσύνης… Για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία ήρθε στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη. Η Βουλή έπρεπε να αποφασίσει εάν θα επιστρέψει το θέμα να το διερευνήσει η Δικαιοσύνη ή αν θα στήσει η ίδια προανακριτική για να εκτιμήσει η ίδια την πιθανή ή όχι εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Η επιλογή που έγινε από τη Βουλή τότε, ήταν η επιστροφή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη. Από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει, έχει ολοκληρώσει για τα επτά πολιτικά πρόσωπα με απαλλακτικό, για τον κ. Λοβέρδο με κατηγορίες και εκκρεμούν και δύο ακόμη, που σημαίνει ότι δεν έχει ολοκληρώσει την έρευνα της η ελληνική Δικαιοσύνη.”

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ