Γεροβασίλη στον Realfm 97,8: Ο κ. Μητσοτάκης κάνει κινήσεις πανικού

Η Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα, ανέφερε πως «το έργο της δικαιοσύνης είναι ανεξάρτητο και θα πρέπει να τρέξει με ότι διαδικασίες εκτιμά την έρευνα σε υψηλό επίπεδο. Και για αυτό δεν καταλαβαίνω τις παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη στην δικαστική εξουσία. Απέστειλε καινούργια επιστολή. Ποιος είναι ο κ. Μητσοτάκης που θα παρέμβει στη δικαιοσύνη; Η εκτελεστική και δικαστική εξουσία ξέρουμε ότι είναι ανεξάρτητες. Δεν καταλαβαίνω άλλη μία παρέμβαση»

Η Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε στη συνέχεια πως «ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε μια ad hoc επιτροπή εκ των υστέρων, πράγμα που από μόνο του παρέμβαση στη δικαιοσύνη με δεδομένο ότι δεν νομιμοποιούνται αυτά ως όργανα. Σήμερα, βλέπουμε και το εκτιμώ ως μια κίνηση πανικού, ο κ. Μητσοτάκης κάνει κινήσεις πανικού και προφανώς καμία προς την σωστή κατεύθυνση. Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει την αυτοκριτική της».

«Έχουμε εκλεγμένο Πρωθυπουργό, δεν έχουμε κυβερνήτη» σχολίασε.

«Την επιτάχυνση της δικαιοσύνης την ζητάει όλη η Ελλάδα και είναι διαρκές. Το θέμα είναι αν ο κ. Μητσοτάκης δικαιούται σήμερα να παρεμβαίνει ανοιχτά στο έργο της δικαιοσύνης, έχοντας κάνει ο ίδιος την κρίση από την πρώτη του δήλωση ότι δυστυχώς πρόκειται για ένα ανθρώπινο σφάλμα. Και πάει σταδιακά να διορθώσει την πρώτη του εκτίμηση» είπε η κ. Γεροβασίλη.

«Δεν του αντιστοιχούν οι διαχρονικές ευθύνες» ανέφερε σχετικά με την ανάρτηση του Πρωθυπουργού και συνέχισε λέγοντας «εμείς έχουμε ήδη μιλήσει για το μερίδιο που μας αφορά και όταν θα μιλήσουμε για τις διαχρονικές ευθύνες για τα 50 χρόνια της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας, στα 50 ναι έχει κυβερνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ για 4 χρόνια».

«Επί των ημερών μας δεν υπήρξε καμία αποδυνάμωση, επί του κ. Μητσοτάκη υπήρξε» απάντησε για την αποδυνάμωση του σιδηρόδρομου, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές.

«Στα 50 χρόνια που δεν έχει κάνει η χώρα σιδηρόδρομο, όπως οι ευρωπαϊκές χώρες, ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε 4. Είχαμε υπουργό για 4 χρόνια και κυβέρνηση τετραετίας, απολογείται όπως το Σύνταγμα για τον χρόνο της και κρίνεται για τον χρόνο της. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν κριθεί» επανέλαβε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πήραμε προβληματικές μελέτες και παραδώσαμε έργο ημιτελές. Έμεινε ένα κομμάτι να ολοκληρωθεί το 2020 με μια σύμβαση που θα είχε υπογραφεί τον Οκτώβριο του 2019 -συμπληρωματική μία τελευταία-, γιατί το προηγούμενο 68% του έργου είχε συμπληρωθεί. Δεν υπογράφηκε το 2019, υπεγράφη το 2021, δεν ξέρουμε τι έκανε η κυβέρνηση από το 2019 μέχρι το 2021 για το θέμα αυτό. Πολλά λέγονται. Και ο χρόνος παράδοσης ορίστηκε για την άνοιξη του 2023. Τώρα μας λένε ότι σε 3 μήνες, θα έχει ολοκληρωθεί. Αυτά συνέβησαν και σε αυτά δεν έχει δώσει απαντήσεις η ΝΔ. Ας δώσει απαντήσεις και ας αφήσει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της» κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ