Γεροβασίλη στον Realfm 97,8: Δεν είναι αποδεκτό να βλέπουμε καταστροφές μέσα σε ελληνικά πανεπιστήμια

Η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, παραχώρησε συνέντευξη στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή. 

“Τα μέτρα που παίρνονται είναι πολύ λίγα και πολύ αργά, διότι φωνάζουμε για την έκρηξη της ακρίβειας από την αρχή” ανέφερε.

“Από τη μία υπάρχει το ράλι της αύξησης, από την άλλη όλη αυτή την περίοδο η κυβέρνηση και οι ρυθμιστικοί μηχανισμοί παρακολουθούν το τρένο να περνάει. Έχουμε προτείνει στην κυβέρνηση παρεμβάσεις, το οποίο αρνείται να το συζητήσει. Επιλέγει να μετακυλήσει την κρίση στους καταναλωτές. Θα έπρεπε το κράτος να συμβάλλει και όσο διαρκεί η κρίση να αποσυνδέσει την τιμή της ενέργειας από την τιμή του φυσικού αερίου και τον φόρο ειδικής κατανάλωσης στα καύσιμα θα έπρεπε να μειώσει και βεβαίως τον ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα” περιέγραψε.

“Αντιθέτως μιλάει για επιδοτήσεις που έρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό” πρόσθεσε.

“Δεν είναι αποδεκτή η συμπεριφορά ανθρώπων που έρχονται και διαλύουν και καταστρέφουν υποδομές. Υπάρχουν μηχανισμοί για να αντιμετωπιστεί. Πιστεύω ότι και η Πρυτανεία αλλά και οι φοιτητές είναι σε θέση να το αντιμετωπίσουν. Δεν είναι αποδεκτό να βλέπουμε καταστροφές μέσα σε ελληνικά πανεπιστήμια” σχολίασε για τις εικόνες στο ΑΠΘ.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ