Γεροβασίλη: Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να φοβίζει τον κόσμο

Ο φετινός προϋπολογισμός σηματοδοτεί «μια νέα εποχή για τη χώρα έπειτα από μια μακρά περίοδο δοκιμασιών για τον ελληνικό λαό», δηλώνει η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και επισημαίνει ότι αποτελεί το «πρώτο κρίσιμο βήμα για την αλλαγή της ζωής των συμπολιτών μας».

Σε ερώτηση για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, που διαρκώς θέτει ζητήματα περί εγκληματικότητας στα Πανεπιστήμια, εξηγεί ότι «προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να φοβίζει τον κόσμο, επιλέγοντας να ψαρέψει στα θολά νερά μιας ακροδεξιάς αντίληψης για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους», συμπληρώνοντας ότι η ΝΔ δεν θέλει το άσυλο γιατί αντιλαμβάνεται αλλιώς την ακαδημαϊκή και κοινωνική ελευθερία.

«Όσο νωρίτερα συνειδητοποιήσει η ηγεσία της Ν.Δ. πως οι ευχές της και οι στόχοι της δεν συνιστούν την αλήθεια και όσο νωρίτερα αποκτήσει την υπευθυνότητα του θεσμικού της ρόλου, ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο καλύτερο θα είναι για τη χώρα, γιατί με τη σημερινή τους στάση το μόνο που καταφέρνουν είναι να προσπαθούν να διασύρουν τη χώρα μας διεθνώς», τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη.

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει απο το χέρι μας να εμποδίσουμε αυτά που πρεσβεύει ο νεοφιλελευθερισμός και η ακροδεξιά», απαντά με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και τις εξελίξεις μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών, σημειώνοντας ότι η έρευνα για την συμπεριφορά των αστυνομικών έχει αναβαθμιστεί σε ΕΔΕ.

Σχετικά με τις πρωοούμενες αλλαγές στην Πολιτική Προστασία η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρει ότι η σύνταξη του νομοσχεδίου είναι κοντά στην τελική φάση και στη συνέχεια θα τεθεί προς διαβούλευση. Η Πολιτική Προστασίας αναμορφώνεται στα πλέον σύγχρονα πρότυπα σε διεθνές επίπεδο.

Αναφερόμενη στο διάλογο Πολιτείας και Εκκλησίας, η υπουργός σημειώνει ότι «η κυβέρνηση απέδειξε ότι διαθέτει την πολιτική βούληση, στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς διαλόγου και συνεννόησης με την εκκλησία, για να βρεθεί και να δοθεί λύση σε ένα ζήτημα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και οχτώ δεκαετίες».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.