Γεροβασίλη: Ετοιμάζει παράταση το υπουργείο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, επιβεβαίωσε της πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για νέα παράταση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Σήμερα ετοιμάζει το υπουργείο την αντίστοιχη ρύθμιση προκειμένου να δοθεί άλλη μια παράταση για να ολοκληρωθεί η συζήτηση με τους εταίρους. Πιστεύω ότι η παράταση θα είναι της μιας εβδομάδας», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη μιλώντας στα «παραπολιτικά» και συνέχισε:

«Εμείς έχουμε κάνει ένα κλιμακωτό ΦΠΑ που είναι η δική μας πρόταση στην οποία θα επιμείνουμε, με την έννοια ότι βεβαίως υπάρχει μια κοινοτική οδηγία που μιλάει ότι μπορεί να έχει κάποιος μειωμένο ΦΠΑ ωστόσο βλέπουμε ότι αυτό είναι ότι πολιτικές αποφάσεις παρεμβαίνουν σε κάθε χώρα και αυτό δεν ισχύει ενιαία παντού. Με βάση αυτό λοιπόν έχουμε πάρει και αυτή την απόφαση δηλαδή έχουμε το παράδειγμα της ενέργειας η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα του χαμηλού ΦΠΑ άρα στην Ελλάδα με αυτή τη λογική θα έπρεπε να είναι 23% ωστόσο στην Ελλάδα έχουμε απόφαση της Κομισιόν για 13%. Αυτό σημαίνει ότι με πολιτική απόφαση μπορεί κάποιος να προχωρήσει και βασισμένοι σε αυτό έχουμε κάνει τη δική μας πρόταση δηλαδή το 0%-6% και 13%. Αν επιμείνουν θα συζητήσουμε για το 0, αντί για το 23% προφανώς θα συζητήσουμε για το 0. Αν επιμείνουν οι εταίροι θα πρέπει αυτομάτως και οι ίδιοι όπως και εμείς βεβαίως, να αποδεχτούμε κάτι άλλο αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το συζητήσουμε γιατί θεωρούμε και οριζόντια πλήττει και άδικο είναι για το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού».

Διαβάστε επίσης:

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί funds να αγοράσουν “κόκκινα δάνεια”

Η ΦΩΤΟ της Γεροβασίλη με τους δημοσιογράφους

Γεροβασίλη: Δεν δίκασαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση την Σαββαϊδου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ